Domènech: “No volíem participar d’un protocol que simbolitza una construcció de l’estat amb la qual no estem d’acord”

Els diputats d’En Comú Podem han escoltat el discurs que ha pronunciat el Rei en l’obertura de la XII legislatura però no han assistit a la resta d’actes protocol·laris.

Els diputats d’En Comú Podem han assistit aquest matí al discurs que ha pronunciat Felip VI amb motiu de l’obertura solemne de les Corts Generals de la XII legislatura. “Avui ha començat oficialment la XII legislatura amb el discurs del cap d’Estat, i nosaltres hem vingut a escoltar el discurs perquè entenem que la nostra feina és estar aquí i el nostre treball és aquí”, ha explicat Xavier Domènech, portaveu d’En Comú Podem, en acabar l’acte.

Igual que els de la resta del grup confederal, els diputats d’En Comú Podem han optat per no aplaudir al terme del discurs ni tampoc assistir a la resta d’actes protocol·laris programats per la jornada. En paraules de Domènech: “No volíem participar d’aquest protocol que simbolitza una construcció de l’Estat amb la qual no estem d’acord per múltiples motius. Per posar-ne un ara, seria que la figura del cap d’Estat hauria de ser electiva. En una democràcia madura la població, la ciutadania, hauria de poder decidir qui el representa. En la mesura que això no és així no hem volgut participar de tota aquesta simbologia que no ens representa.”

Amb aquesta actuació En Comú Podem vol visibilitzar la necessitat d’obrir debats en els que hi pugui participar tota la societat sobre temes que fins ara han semblat inqüestionables. La formació recorda que prové d’una tradició republicana que promou la democràcia com a exercici, no només com a símbol, i que defensa els valors d’igualtat, llibertat i fraternitat.