ECP demana la rescissió d’un contracte de la SAREB amb una empresa vinculada a paradisos fiscals

En Comú Podem ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) per instar al Govern a que ordeni a la Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB) la rescissió del seu contracte privat amb Eurofund Parc Lleida, S.L.

Aquest contracte, de gestió i opció de compravenda de propietats immobiliàries al sector sud 42, Torre Salses de Lleida, contravé els principis de la SAREB de no utilització d’estructures de caràcter opac amb finalitats d’evasió d’impostos.

La iniciativa, signada conjuntament amb PDeCAT i ERC, denuncia que Eurofoun ParcLleida, S.L. és propietat d’una societat radicada a Luxemburg, i participada principalment per la mercantil Pallister Holdings Limited, l’activitat principal de la quals és la consultoria financera, especialitzada en inversions en paradisos fiscals i domiciliada a les Illes Verges Britàniques.

Tot això, resa el text, “sembla projectar un entramat de possible corrupció i conflicte d’interessos destinat a l’evasió d’impostos”. Un entramat vinculat, a més, a una operació especulativa amb el sòl beneficiada per l’acord de la Paeria de Lleida per canviar l’ús residencial de Torre Salses (que ara és sòl urbà consolidat i urbanitzat) per ús comercial.

El diputat d’En Comú Podem Jaume Moya adverteix que el cas de Torre Salses és un exemple del que no ha de passar: “Tres administracions públiques (Paeria de Lleida, Departament de Territori de la Generalitat i SAREB – Banca Pública) fent possible una operació de requalificació urbanística i d’especulació financera en benefici d’una empresa pantalla relacionada amb una xarxa d’enginyeria tributària i vinculada a paradisos fiscals”.