El Congrés aprova la iniciativa d’En comú Podem del soterrament de la línia R-2 al seu pas per Montcada

Josep Vendrell ha assegurat que “el Ministeri de Foment i ADIF tenen un deute pendent amb la gent de Montcada”

La Comissió de Foment del Congrés dels Diputats ha aprovat per 37 vots a favor i 5 abstencions la Proposició No de Llei (PNL)  presentada per En comú Podem en la qual s’exigeix al Govern que compleixi les seves promeses i porti a terme l’execució de la primera fase de les cinc pressupostades i acordades entre les administracions i el municipi de Montcada i Reixac del projecte de soterrament de la línia convencional de Portbou i que es tradueix en el soterrament entre el barri de Vallbona (Barcelona) i Montcada i Reixac a l’altura de l ‘ Avinguda de la Unitat amb Carrer Leonor.

En aquest sentit, el diputat d’En comú Podem, Josep Vendrell, que avui s’ha reunit amb l’alcaldessa de Montcada, Laura Camps, ha insistit en la Comissió de Foment que “tots els grups tenim la responsabilitat de posar fi a trenta anys de promeses incomplertes “, pel que ha instat de nou al Ministeri de Foment i a la ministra Ana Pastor que compleixi amb la promesa del soterrament de la via del tren que passa pel municipi, on ja han mort 165 persones atropellades.

A més, la PNL, que ha defensat avui Josep Vendrell a la Comissió, recorda la urgència de que el projecte de soterrament de la R-2, acordat des de 2007, “pugui dur-se a terme després de tants anys de lluites i patiments dels ciutadans del municipi “. Vendrell ha assegurat que “és evident que a Espanya la prioritat no ha estat millorar la qualitat del servei ferroviari de rodalies, el que utilitza la gran majoria de la gent, i el socialment més rendible, sinó les línies d’Alta Velocitat que comuniquen zones escassament poblades, amb estacions buides i gairebé sense passatgers “.

D’aquesta manera, el diputat d’En comú Podem ha reconegut “tot el que ha patit” la població de Montcada i Reixac, un municipi que és “la sortida natural de Barcelona, pel que està solcat de cicatrius; dos rius, tres línies de rodalies, dues autopistes, una autovia i una carretera nacional “, el que augmenta la urgència que es compleixin les demandes que els ciutadans de Montcada porten reclamant molts anys des de les plataformes ciutadanes com ‘ Tracte just. Soterrament total, ARA”, a les que Vendrell ha agraït la seva feina durant tot aquest temps. Finalment, En comú Podem exigeix que s’actuï immediatament i que les obres per al soterrament es posin en marxa perquè la població de Montcada i Reixac no hagin de lamentar més víctimes.