El Congrés aprova la iniciativa d’En Comú Podem d’incrementar el salari mínim fins als 950 euros el 2020

Aina Vidal, diputada d’En Comú Podem, ha defensat la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) per arribar a “un nivell de vida digne”.

El Congrés dels Diputats ha aprovat avui la Proposició de Llei presentada per En Comú Podem per incrementar progressivament el Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins als 850 eurosel 2018 i fins als 950 el 2020. A més, la quantia s’haurà de revisar cada any en funció de l’IPC previst.

La Proposició de Llei ha rebut el suport de PSOE, ERC, PNB, part del Grup Mixt i del Grup Confederal d’Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea per prendre en consideració la tramitació d’aquesta iniciativa.

Aina Vidal, diputada d’En Comú Podem, ha defensat que l’increment del salari mínim interprofessional és l’única manera que els ciutadans i ciutadanes tinguin “un nivell de vida digne” que compleixi amb la Carta Social Europea, ja que “tenir una feina avui dia no és sinònim d’estabilitat laboral i molt menys econòmica”.

Un dels principals objectius d’aquesta Proposició de Llei és “combatre la desigualtat que han generat les polítiques d’austeritat i retallades del Partit Popular i l’antiga Convergència”, ha manifestat Aina Vidal, que ha preguntat al Govern: “de què serveix un SMI que estigui per sota del llindar de pobresa?; Què pot fer una persona avui dia amb els 655 euros que hi ha fixats d’SMI?”

La diputada d’En Comú Podem ha recordat que avui dia, més de 5 milions i mig de treballadors i treballadores estan cobrant un sou inferior al salari mínim i és que, en els últims nou anys, la quantia de l’SMI només ha pujat 55,20 euros.

En aquest sentit, Aina Vidal ha insistit en què millorar la qualitat de vida de les ciutadanes i ciutadans només depèn “d’una voluntat política” i de complir el Conveni de la OIT que dicta que “s’ha d’assegurar la protecció dels treballadors contra les remuneracions indegudament baixes”.

Finalment, la diputada d’En Comú Podem ha defensat des de la tribuna del Congrés que aquesta llei “és justa, necessària i de sentit comú, ja que tindrà un gran impacte en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social”.