El Congrés aprova la iniciativa d’En comú Podem per impulsar l’acció humanitària a Guatemala

La diputada Aina Vidal adverteix que després de l’erupció del volcà de Fuego “les necessitats de la societat guatemalenca són immenses i de divers calat”

El Congrés dels Diputats ha aprovat avui la Proposició no de Llei (PNL) d’En comú Podem que insta el Govern a impulsar l’acció humanitària d’emergència a Guatemala. “El passat 3 de juny el volcà de Fuego va entrar en erupció deixant una terrible petjada de destrucció humana, material, econòmica i mediambiental: més de 110 morts, 1,7 milions de persones afectades, collites arrasades, aigua contaminada…”, ha explicat la diputada d’ECP, Aina Vidal, a la comissió de Cooperació Internacional per al Desenvolupament.

Com a conseqüència d’aquest desastre natural “les necessitats que pateix la societat guatemalenca són immenses i de molt diversos calats”, ha dit la vocal de la comissió. “ACNUR, per exemple, demanda kits de refugi, llums solars, lones de plàstic, mosquiteres per malària o virus Zika i kits de cuina …”. Davant d’aquesta situació, el grup confederal de Units Podem – En Comú Podem – En Marea considera imprescindible impulsar l’acció humanitària a la zona i dur a terme les accions necessàries per ajudar en la protecció i assistència en favor dels i les ciutadanes afectades.

“Espanya té molt a explicar a Guatemala. Són conegudes les pràctiques d’empreses transnacionals espanyoles i les seves conseqüències socials i mediambientals en el territori guatemalenc”, ha recordat Vidal, que ha insistit que “hem de posar-nos a la seva disposició i prestar-los ajuda humanitària, no només pels llaços històrics, sinó per obligació moral”.

La PNL ha estat aprovada per unanimitat.