El Congrés aprova la proposta d’En Comú Podem de derogar la llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local

El diputat d’En Comú Podem Josep Vendrell ha assegurat que aquesta llei “és centralitzadora i només aporta una involució democràtica”

Una amplia majoria parlamentària de la Comissió d’Hisenda del Congrés dels Diputats s’ha sumat a la proposta d’En Comú Podem –Podemos- En Marea per derogar la Llei 27/2013 de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) que des de la seva aprovació amb el Govern del Partit Popular ha suposat una retallada competencial sense precedents i un retrocés en els serveis que presten els ajuntaments.

“La LRSAL suposa una asfíxia financera dels ajuntaments, coarta l’autonomia local i és un exemple clar de les polítiques d’austeritat imposades pels quatre anys de Govern del PP”, així ho ha expressat el diputat d’En Comú Podem, Josep Vendrell, a la Comissió d’Hisenda. Vendrell ha assegurat que “si fos pel PP, les Comunitats Autònomes serien gran diputacions i els ajuntaments oficines prestadores de serveis”, en definitiva, “es tracta d’una llei centralitzadora, que privatitza i que es caracteritza per una involució democràtica”.

La derogació de la LRSAL és un dels primers passos per recuperar l’autonomia municipal, un dels pilars fonamentals de la democràcia, que ha estat retallada durant els anys del Govern del PP. També és una de les principals reivindicacions que es van plasmar amb els resultats de les eleccions municipals del passat 24 de maig, quan alguns ajuntaments com Barcelona, Madrid, Sevilla, A Corunya, Ferrol o Cadis van recuperar molts municipis per la gent. “Avui, En Comú Podem fem avançar el canvi i traslladem al Congrés dels Diputats aquesta exigència de derogar la LRSAL per recuperar l’autonomia local i acostar l’administració municipal a totes les ciutadanes i ciutadans”, ha declarat el Portaveu d’En Comú Podem, Xavier Domènech.

D’altra banda, amb el ple del Congrés d’ahir i la votació d’avui a la Comissió d’Hisenda es demostra que hi ha una majoria de diputades i diputats pel canvi, per fer polítiques al servei de la gent.