El Congrés aprova la proposta d’En Comú Podem d’instar al Govern a retirar els concerts educatius a les escoles que segreguen per sexe

Joan Mena ha demanat que es retirin els concerts “per una qüestió pedagògica, legal i de coherència”

La Comissió d’Educació del Congrés dels diputats ha aprovat avui una Proposició No de Llei (PNL) d’En Comú Podem que insta al Govern a retirar els concerts educatius a les escoles que segreguen per sexe. Així, en la subcomissió del Pacte d’Estat d’Educació s’ha aprovat que s’aprovi un acord per acabar amb aquest tipus de concerts educatius en aquells centres, generalment d’ordres religioses com el Opus Dei o els Legionaris de Crist, que diferenciïn a les alumnes i alumnes per una qüestió de sexe.

El diputat d’En Comú Podem Joan Mena ha defensat durant la comissió que aquests concerts han de retirar-se “per una qüestió pedagògica, legal i de coherència”, ja que, segons ha expressat Mena, “està demostrat i així ho indiquen diversos informes de la UNESCO, que l’escolarització diferenciada genera una discriminació per motius de sexe que ha de desaparèixer d’un sistema educatiu democràtic”.

Al seu torn, el diputat d’En Comú Podem ha assegurat que “l’escola, especialment la finançada per diners públics, no ha de caure mai en la segregació. No cal segregar ni per qüestions de llengua, ni de religió, ni d’origen geogràfic o social i, per tant, tampoc per qüestions de sexe”.

Finalment, el text aprovat, que ha comptat amb els vots en contra del PP i l’abstenció de PdCat i Ciutadans,també promourà un acord del Govern amb les Comunitats Autònomes per evitar que es prorroguin o donin més ajudes als centres que segreguin per sexe.