El Grup Confederal Units Podem – En Comú Podem – En Marea es reuneix amb la Coordinadora Estatal d’estibadors

El portaveu de Foment i diputat d’En Comú Podem, Fèlix Alonso, el portaveu del Grup Confederal, Íñigo Errejón, i els diputats d’Units Podem Noelia Vera, Carmen Valgut, Sergio Pascual, Rosana Pastor, Rafa Mayoral i Alberto Rodríguez s’han reunit avui amb el portaveu de la Coordinadora Estatal del Mar de estibadors Antolín Goya i altres representants de la coordinadora al Congrés dels Diputats. Ahir també van rebre a CCOO del mar per tractar el conflicte laboral d’aquest col·lectiu.

Durant la reunió, els representants de la Coordinadora Estatal dels estibadors han mostrat el seu descontentament amb la resposta del Ministeri de Foment a la seva situació laboral, ja que el ministeri públic “s’ha limitat a dir que la proposta no compleix amb les indicacions de la Comissió Europea” i no mostren cap intenció de negociar i pactar un nou conveni regulador per a aquest col·lectiu que realitza un treball totalment necessari i de servei públic.

El Grup Confederal Units Podem – En Comú Podem – En Marea ja va registrar fa una setmana una petició de compareixença del Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, perquè expliqui en seu parlamentària com pensa solucionar el conflicte laboral dels estibadores, ja que de moment no ha mostrat cap intenció de parlar amb els grups parlamentaris per intentar resoldre aquesta situació.

Després d’escoltar les impressions dels representants dels estibadores, el grup confederal considera que el Ministeri de Foment i el Govern s’han quedat sols seguint les ordres de la inversora JP Morgan, ja que les principals empreses del sector han assegurat que estan disposades a negociar i pactar un nou conveni pels estibadores. Per tant, el Govern té temps per resoldre aquest conflicte laboral per la via del diàleg i no per la del decret llei sense consultar al col·lectiu perjudicat.

Es tracta d’un sector estratègic que l’any passat va reportar 200 milions d’euros de beneficis a l’Estat. No obstant això, el Govern ara pretén cobrir un ERE encobert en pagar amb fons públics la indemnització dels 6.250 treballadors del sector que podrien quedar-se sense ocupació.

Finalment, Units Podem – En Comú Podem – En Marea emplacen a tots els grups parlamentaris a rebutjar el decret llei que prepara el Govern per resoldre aquest conflicte laboral sense escoltar les demandes dels afectats i seguint les directrius d’inversores com JP Morgan que no tenen en compte les reivindicacions d’un col·lectiu que és estratègic i presta un servei que reporta grans beneficis tant a l’Estat com a les empreses privades.