En Comú Podem acusa a Montoro de fer una política “cínica, antiautonòmica i antisocial”

Josep Vendrell li ha recordat al Ministre d’Hisenda que el problema de las CCAA és de infrafinançament

El diputat d’En Comú Podem, Josep Vendrell, ha acusat al Ministre d’Hisenda i Administracions Locals, Cristóbal Montoro,  a la Comissió d’Hisenda al Congrés dels Diputats, de fer un política “cínica, antiautonòmica i antisocial” que genera que les CCAA “tinguin problemes de infrafinançament”, tal i com va dir ahir l’Autoritat Fiscal Independent (Arief), que va rectificar al Ministre d’Hisenda. El que implica que tinguin uns objectius de dèficits que no es poden complir.

Vendrell ha manifestat que el Govern de Rajoy va mentir al dir que Espanya compliria l’objectiu de dèficit “perquè estàvem en any electoral i més incompliment suposaria més arguments per impulsar reformes estructurals, és a dir, noves voltes sobre les polítiques socials o sobre els drets laborals”. A més, el diputat d’En Comú Podem ha insistit al Ministre Montoro que, la mentida del Govern del PP no només ha sigut per “quedar bé i deixar malament a les CCAA”, sinó que també “tenen un objectiu polític i ideològic clar d’imposar un determinat model d’Estat: recentralitzar, reduir l’Estat social i afavorir els negocis privats”.

En aquest sentit, Josep Vendrell ha recomanat al Ministre d’Hisenda en funcions que s’ha de modificar la distribució de la reducció de l’objectiu de dèficit de forma proporcional al pes de les diverses administracions amb la despesa pública, especialment el social i millorar el finançament de les CCAA, amb una política fiscal pròpia, sense arribar al Tribunal Constitucional com ja va passar amb la Generalitat amb l’impost del depòsit bancari.

El diputat d’En Comú Podem ha assegurat que la política del Govern del PP ha general un dèficit social, ja que, “un de cada tres infants està en situació de pobresa”. Vendrell ha retret al Ministre Montoro que “centrifugar el dèficit a les CCAA és fer-ho a la gent que no pot pagar ni l’escola ni la sanitat privada”. Finalment, el diputat d’En Comú Podem ha dit al Ministre d’Hisenda que “és un piròman bomber”, ja que “genera reducció de dèficit irrealitzable per després assenyalar com culpables a les CCAA i obligar-les a sufocar l’incendi que han creat les seves polítiques”.