En Comú Podem acusa el Ministeri de Justícia d’ “apostar per la impunitat i coartar les investigacions” de casos de corrupció

El grup En Comú Podem al Senat ha defensat en el seu veto a la partida de justícia dels pressupostos generals de l’Estat 2017 que el Ministeri de Justícia “aposta per la impunitat i coarta les investigacions” dels casos de corrupció davant la manca de recursos que destinen els pressupostos a la investigació i l’enjudiciament de delictes relacionats amb la corrupció. “La lluita contra la corrupció, revisant el seu projecte de pressupostos, no és una preferència”, ha dit el senador Joan Comorera, alhora que ha posat en dubte la independència de la Fiscalia en no tenir el ministeri fiscal independència fiscal. “Digues-me el que inverteixes en justícia i et diré com lluites contra la corrupció”, ha volgut recordar Comorera.
El senador ha apuntat que malgrat l’augment del 7,6% de la partida destinada a justícia, el pressupost se situa per sota del que es va destinar el 2010, destacant la reducció acumulada que ha patit aquesta partida en els últims anys. “Segueixen maltractant al poder judicial, amb aquests pressupostos difícilment aconseguiran cap dels seus objectius d’aconseguir una justícia més àgil i eficaç, millor organitzada, independent …”, ha explicat Comorera. A més, també ha volgut recalcar la baixa dotació que rep la justícia gratuïta, ja que considera que “menysprea” als professionals que treballen en el torn d’ofici. “Estic acostumat a sentir-los lloar la feina feta pels professionals de la justícia del torn d’ofici, però el compromís amb ells no pot quedar-se en paraules any rere any”, ha dit el ministre de Justícia.
Comorera també ha criticat que únicament es prevegi ampliar la plantilla amb 25 fiscals i 65 jutges quan hi ha 549 aprovats sense plaça en la justícia i ha assenyalat la falta d’assistència jurídica obligatòria per a les víctimes de violència de masclista, sobre el que ha apuntat que ” no es lluita contra aquesta xacra amb minuts de silenci, sinó amb pressupost “. “Justícia més justa i més ràpida sense més mitjans, és, a més de demagògica, irresoluble”, ha sentenciat.