En Comú Podem adverteix al PSOE que la negativa al grup parlamentari dificultaria enormement qualsevol diàleg de cara al futur

La candidatura de confluència catalana va guanyar les eleccions el 20D a Catalunya i compleix tots els requisits legals per tenir grup propi al Congrés dels Diputats

 

El passat 20 de desembre, milions de ciutadans i ciutadanes van optar per votar a les diferents candidatures confluents que representaven la voluntat de canvi a l’Estat. En Comú Podem va guanyar aquestes eleccions amb 927.940 vots, convertint-se en la primera força catalana i complint amb tots els requisits legals per tenir grup propi al Congrés. En aquest sentit, seria difícilment comprensible per als nostres votants i per a nosaltres mateixos que finalment no es donés aquest reconeixement.

El pacte per la Mesa del Congrés impulsat pel PSOE amb Ciutadans i PP, si finalment és confirmés, seria la constatació, un cop més, de la bunquerització del règim del 78 davant dels canvis socials i polítics que viu l’Estat. Alhora, la no acceptació d’En Comú Podem com a grup parlamentari, a l’igual que la no acceptació de la resta de forces confluents del País Valencià i Galícia, dificultaria enormement qualsevol possible diàleg de cara al futur amb el PSOE. El diputat d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha manifestat que “no seria una bona política per al PSOE seguir per aquest camí” que va portar als socialistes “a la derrota històrica més important a Catalunya”. Respecte al grup propi, Domènech també ha afirmat que “el PSC està pressionant d’alguna manera perquè això no es faci”.

En Comú Podem manifesta que aquest pacte, un cop més, simbolitza la no acceptació del pluralisme polític i de les plurinacionalitats que conformem l’Estat. Des de la candidatura es considera que l’acceptació de la plurinacionalitat té un camí i un nom que és l’acceptació de la realitat legal. Tancar la porta a aquesta possibilitat seria tancar la porta a un debat inevitable sobre la reconstrucció de la democràcia, l’assoliment de la justícia social i la plurinacionalitat de l’Estat.