En Comú Podem aposta per un Pla de xoc contra la precarietat laboral femenina i per equiparar els permisos de maternitat i paternitat

 

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, juntament amb les número 6 i 9 de la llista, Mar Garcia i Aina Vidal,  s’ha reunit avui amb col·lectius de treballadores del sector de la cura, de la llar, de la geriatria i de la teleassistència, “un sector fonamental en l’Estat del Benestar”, des d’on ha aprofitat per traslladar les mesures de la seva candidatura per acabar amb la precarietat laboral femenina. “Per acabar amb la desigualtat impulsarem mesures que busquen que el feminisme impregni tots els àmbits: a la llar, a les administracions i a les empreses”, ha dit, per la qual cosa En Comú Podem impulsarà un Pla de xoc per acabar amb la precarietat femenina i reduir la bretxa salarial. “No tenim justícia de gènere sense reorganització del tems i de la cura”, ha assegurat.

D’aquesta manera, la candidatura encapçalada per Domènech també aposta per incrementar el salari mínim interprofessional fins a assolir l’objectiu de la Carta Social Europea del 60% del salari mitja pactat en el conveni col·lectiu (1000€) i aplicar la mateixa ràtio a la pensió mínima contributiva. Igualment, Garcia ha avançat que promouran  una Llei de promoció de la coresponsabilitat i sostenibilitat de la vida, que fomenti la coresponsabilitat dels homes en les cures i que, entre d’altres, impulsi permisos remunerats per atendre necessitats familiars de cura sense perjudicar els drets laborals i socials de les persones treballadores i equiparar els permisos de paternitat als de maternitat, intransferibles i remunerats al 100%.

I per abordar la bretxa salarial que també afecta a les pensions, Garcia ha assegurat que En Comú podem aposta per augmentar les pensions no contributives. La candidatura de la confluència aposta per abordar, com a pla de xoc, la millora de les pensions de viduïtat més baixes fins que constitueixen el 75% del salari o de la pensió de la parella i que arribin al 100% en cas que els ingressos resultants siguin inferiors als índex de renda mínima. Impulsar un nou pacte social pel sistema de pensions que superi l’actual concepte de dret derivat de la parella, i el transformi en dret garantit per la condició ciutadana.

 

Per tot plegat, Domènech ha reclamat “fer fora el PP” i constituir un govern que legisli a favor de les dones, ja que el 85% de llocs de treball destruïts al sector serveis des que va començar la crisi eren llocs ocupats per dones, i el 70% de les persones que cobrem el SMI són dones. “Els índex de pobresa atur o precarietat afecten sobretot a dones”, ha recordat.