En Comú Podem confia que “finalment hi hagi un Govern del Canvi real que acabi amb ‘l’impost al sol’”

Josep Vendrell ha signat un acord amb la resta de grups parlamentaris tret del PP, i amb entitats i ONGs del sector per l’autoconsum

Josep Vendrell, diputat d’En Comú Podem (ECP) i portaveu d’Indústria del grup parlamentari de Podemos – En Comú Podem – En Marea, ha assegurat aquest matí que “confia que finalment hi hagi un Govern del Canvi real que promogui l’autoconsum elèctric i que acabi amb ‘l’impost al sol’”.

El diputat d’Energia d’ECP ha fet aquestes declaracions en el marc d’acte al al Congrés dels Diputats en el que tots els grups parlamentaris, tret del PP, i entitats i ONGs del sector, ha signat un document que els compromet a, d’una banda, derogar el Reial Decret d’Autoconsum aprovat pel PP a la darrera legislatura i, d’altra, impulsar mesures per l’autoconsum elèctric.

Vendrell ha assegurat que “ho farem no només per una qüestió d’eficiència energètica, sinó per una qüestió profundament democràtica de model econòmic i de model energètic”.
“Avui –afegeix el diputat d’ECP- hem donat el primer pas per assolir aquest objectiu però creiem que caldrà que hi hagi un Govern del Canvi real que garanteixi que el que avui hem signat no queda en paper mullat i realment es compleix”.

Segons Vendrell, el Reial Decret d’Autoconsum aprovat pel PP “és una concessió a l’oligopoli elèctric que va pressionar el Govern perquè dificultés, per no dir impedís, l’autoconsum elèctric”.

“Aquesta ha estat –segons el portaveu d’Indústria d’ECP- una de les mesures més ignominioses, i n’hi ha hagut força, del Partit Popular i la seva derogació ha de ser una de les primeres mesures que adopti el nou Govern de l’Estat”.

Finalment, Vendrell ha explicat que “perquè hi hagi una transició cap a un nou model energètic de generació distribuïda, molt més democràtic i que trenqui l’oligopoli elèctric és imprescindible acabar amb l’impost al sol i això és exactament el que farem”.