En Comú Podem creu que encara hi ha opcions de Govern de Canvi, només falta la voluntat el PSOE

Xavier Domènech ha deixat clar que és “bàsic” l’eliminació de l’article 135 de la Constitució i la Llei Montoro

Per En Comú Podem, la reunió d’avui certifica que encara hi ha opcions de Govern de Canvi. Els actors que s’han assegut a la taula de negociacions, (En Comú Podem, Podemos, En Marea, Compromís i IU) han demostrat que és possible construir un projecte de Govern conjuntament. Només falta la voluntat del PSOE per fer-ho possible.

Així ho ha expressat en roda de premsa el portaveu d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Xavier Domènech, que ha explicat que a la reunió “emplaça a seguir negociant per a que es produeixi un Govern de Canvi en aquest país”.

A En Comú Podem li semblan preocupants alguns dels posicionaments del PSOE durant la reunió, especialment en matèria de política econòmica, que eren més propis de la Gran Coalició (PP, PSOE i C’S), que no del Govern del Canvi. Domènech ha deixat clar que és “bàsic” l’eliminació de l’article 135 de la Constitució, així com la Llei Montoro, “perquè no té cap sentit que un Govern del Canvi mantingui aquestes lleis”.

El portaveu d’En Comú Podem ha insistit en que “hi ha oportunitat per un Govern del Canvi” i que per això les negociacions continuaran demà, amb l’objectiu de parlar de coincidències, però també d’altres principis fonamentals com l’eliminació dels desnonaments exprés i d’incloure en un acord els 5 punts bàsics de la PAH.

Per En Comú Podem la indecisió del PSOE és preocupant. Per això, considera necessari que el PSOE entengui els nous temps, triï l’opció de canvi i deixi a un costat les polítiques ambigües que no donen resposta a les demandes de la ciutadania.

Davant d’aquesta situació, En Comú Podem seguirà posant tot el seu esforç per fer un Govern fort, perquè és una gran oportunitat, és possible i només falta la voluntat del PSOE.

Fotografia de portada: Dani Gago