En Comú Podem defensa el seu dret a constituir un grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats

Aquests darrers dies s’estan generant dubtes interessats sobre el fet que En Comú Podem tingui dret a esdevenir un grup parlamentari amb els 12 diputats i diputades obtinguts les passades eleccions generals del 20 de desembre.

Davant d’això En Comú Podem vol expressar que:

 

En Comú Podem és una candidatura ciutadana conformada per gent diversa i diferents forces polítiques catalanes que ens hem unit per aconseguir més i millor democràcia, amb entitat jurídica pròpia, que disposa dels seus òrgans de direcció, d’obediència estrictament catalana i que no resta supeditada a cap partit d’àmbit estatal.

Els resultats de les eleccions del passat 20 de desembre van atorgar a la candidatura En Comú Podem la capacitat plena d’organitzar-se com el primer grup parlamentari català al Congrés dels Diputats.

– El reglament vigent del Congrés dels Diputats fixa que per tenir grup parlamentari propi s’han d’obtenir més de 15 diputats, o 5 diputats i més del 15% a totes aquelles demarcacions on s’hagi presentat la candidatura. En Comú Podem és la primera força política de Catalunya, amb 12 diputats i el suport de 927.940 persones, superant el 15% de vots a cada una de les demarcacions on es presentava, obtenint així la capacitat de conformar grup parlamentari al Congrés.

 

Per totes aquestes raons, En Comú Podem no entendria en cap cas que aquest mandat democràtic, que atorga capacitat per crear el grup parlamentari, no es dugués a terme, considerant-ho un frau de llei que trenca les normes democràtiques.

Alhora semblaria especialment greu que diverses forces s’oposessin a la voluntat expressada amb el vot de milers de persones que volen que En Comú Podem tingui grup parlamentari al Congrés dels Diputats per defensar des de Catalunya els valors de la democràcia, la llibertat i la justícia social. Una posició de bloqueig per evitar la constitució de grup parlamentari propi seria una mostra d’una actitud immobilista i dificultaria enormement enteses de cara al futur.