En Comú Podem demana al Govern igualar els permisos de paternitat i maternitat

Amb el Pacte del PSOE i C’s, “les demandes d’igualtat per cuidar dels nostres fills s’han rebaixat molt”, ha assegurat el portaveu d’En Comú Podem Xavier Domènech.

 

El portaveu d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Xavier Domènech, i la diputada i portaveu del Grup Parlamentari Podemos-En Comú Podem-En Marea a la Comissió de Igualtat, Sofía Castañón, han registrat avui al Congrés dels Diputats una Proposició no de Llei (PNL) que reclama al Govern una reforma integral del sistema de permisos i prestacions per l’atenció dels menors en casos de naixement, adopció o acollida, de tal manera que quedin igualats els permisos de maternitat i paternitat.

En aquest sentit, Xavier Domènech, ha assegurat que amb la presentació d’aquesta PNL es dóna resposta a una demanda social “per cuidar dels nostres fills però també per aconseguir la igualtat de drets entre dones i homes amb l’ampliació dels permisos intransferibles de maternitat i paternitat fins a les 16 setmanes”.

La Proposició no de Llei preveu que hi hagi una protecció del lloc de treball durant l’exercici del dret de maternitat i paternitat amb el pagament del 100 % del salari, una demanda que moltes organitzacions civils com la plataforma de Permisos Iguales e Instransferibles de Nacimiento y Adopción (PPINA) estaven reclamant.

A més, amb el Pacte que ha firmat el PSOE amb C’s, “les demandes d’igualtat per cuidar dels nostres fills amb els permisos de maternitat i paternitat s’han rebaixat molt”, ha assenyalat Domènech. I també ha recordat que, fins fa poc, els socialistes defensaven que aquestes mesures eren innegociables, fins que han pactat amb C’s.

Pots descarregar-te el document de la PNL, aquí