En Comú Podem demana explicacions al govern de l’estat per la falta d’inversió en infraestructures a Catalunya

El portaveu de Foment de la confluència, Fèlix Alonso, destaca que el 2015 l’Estat només va executar el 59% de la inversió prevista en infraestructures a Catalunya.

El diputat al Congrés d’En Comú Podem i portaveu a la Comissió de Foment, Fèlix Alonso, ha adreçat avui al Govern de l’Estat una sèrie de preguntes escrites en les quals demana explicacions sobre la falta d’inversió en infraestructures a Catalunya. Alonso recorda que el 2015 l’Estat només va executar el 59% de la inversió prevista en infraestructures a Catalunya, i que Catalunya va representar un 9,9% de la inversió estatal en infraestructures, el percentatge més baix des del 1997.

Davant d’aquesta situació, Alonso pregunta al Govern de Mariano Rajoy quin percentatge d’inversió en infraestructures a Catalunya es preveu per aquest 2016, i li demana que detalli quins projectes s’han vist afectats per aquesta falta d’inversió. El diputat recorda que l’estació de la Sagrera porta amb les obres “pràcticament aturades” des del 2014, i que “no existeix un calendari per a la seva execució”. A més, denuncia que el soterrament de les vies del ferrocarril al seu pas per Montcada i Reixac, Sant Feliu de Llobregat i L’Hospitalet de Llobregat, llargament reivindicat pel territori, “només té el 2016 una partida per l’estudi de la seva viabilitat”.

Fèlix Alonso posa de manifest també que la manca d’inversió a Rodalies “provoca el caos ferroviari, amb incidències constants i falta de manteniment”, i conclou reclamant al nou Govern “com pensa donar solució a un dèficit d’inversió de l’Estat a Catalunya que no ha deixat d’augmentar els darrers anys”.