En Comú Podem demana explicacions al Govern per les seves presumptes pressions a la fiscal general de l’Estat

El portaveu de Justícia de la confluència, Jaume Moya, lamenta que “les ingerències de l’Executiu a la Fiscalia van a més”.

El diputat d’En Comú Podem i portaveu de Justícia de la confluència, Jaume Moya, ha registrat avui una bateria de preguntes dirigides al Govern en què demana explicacions per les seves presumptes ingerències sobre l’anterior fiscal general de l’Estat. Recents notícies aparegudes a la premsa expliquen que el cessament de Consuelo Madrigal va ser decidit el passat mes de novembre pel Consell de Ministres motivat per la discrepància respecte a la renovació en el seu lloc de certs càrrecs de la cúpula de la Fiscalia.

Segons la informació publicada, Madrigal s’hauria mostrat reticent respecte a les candidatures proposades pel ministre de Justícia, Rafael Catalá, per Anticorrupció i les direccions de la Unitat de Suport i de la Fiscalia Superior de Múrcia. El xoc definitiu es va donar en la decisió sobre la renovació de Javier Zaragoza, fiscal en cap de l’Audiència Nacional, respecte el qual Madrigal hauria manifestat una postura favorable a mantenir en el càrrec.

Els mateixos mitjans informen que el ministre de Justícia hauria comunicat a Madrigal que seria renovada en el seu càrrec una setmana abans que, davant les resistències d’aquesta a torçar-se als designis de l’Executiu, s’anunciés el seu cessament i la seva substitució per l’actual fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza.

“Les revelacions segons les quals l’anterior fiscal general de l’Estat, Consuelo Madrigal, hauria estat cessada per desavinences amb el Govern respecte la designació de la cúpula fiscal, se sumen a les pressions que en el seu moment van provocar la dimissió del seu antecessor, Torres Dulce, en relació al cas 9N”, recorda el diputat d’En Comú Podem Jaume Moya. “Aquestes ingerències de l’Executiu a la Fiscalia van a més, com també acabem de comprovar en el cas xalet i el cas Auditori, tots dos relacionats amb imputacions de corrupció vinculats a alts dirigents del PP, amb les denúncies de pressions fetes pel fiscal superior de Múrcia recentment cessat i com sembla que ha tingut forta incidència en la recent purga de fiscals incòmodes.”

Per tot això, el Grup Confederal Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea reclama que el Govern doni explicacions a la ciutadania i, de ser certes les acusacions que es llancen, s’assumeixin responsabilitats.