En Comú Podem demana la compareixença de Amancio Ortega al Congrés dels Diputats

La diputada d’En Comú Podem Aina Vidal ha sol•licitat avui la compareixença d’Amancio Ortega a la Comissió d’Ocupació del Congrés “perquè informi a la Comissió i expliqui, com a expert en la matèria, les relacions de les empreses matrius amb les seves filials o subcontractades i exposi quins instruments té ZARA INDITEXT per detectar possibles vulneracions de les condicions laborals dels treballadors i treballadores en les empreses amb les quals contracta a l’estranger.

Vidal ha recordat que el passat 31 de maig el Ministeri Públic del Treball (MPT) de Sao Paulo, Brasil, va anunciar que la multinacional espanyola Zara haurà de pagar 5 milions de reals (més d’1,3 milions d’euros) per un cas de treball esclau registrat en 2011. I és que, 15 treballadors que produïen roba per a la marca “van ser rescatats en condicions degradants”, va recordar el MPT de Sao Paulo en un comunicat.

En aquest sentit, la diputada d’En Comú Podem ha assenyalat que “la lluita contra el treball esclau és fonamental, així com seguir treballant per a l’extensió del Conveni 29 de la OIT sobre el treball forçós, per això En Comú Podem hem registrat les compareixences de Amancio Ortega, fundador de Zara, Pablo Iska, president d’Inditex, Begoña Lopez-Cano, directora de recursos humans d’Inditex, Oscar Perez Marcote, director de Zara, Felix Posa Peña, director de Responsabilitat Social Corporativa, i el president de la OIT Guy Ryder. A tots ells se’ls demana comparèixer com a experts en treball esclau així com sembla indicar el Ministeri de Treball de Sao Paulo.