En Comú Podem demana la compareixença de Cristóbal Montoro al Congrés

L’anunci del Govern de suspendre el FLA si la Generalitat destina fons a l’1-O és un atac intolerable a l’autogovern de Catalunya

En Comú Podem registrarà dilluns la petició de compareixença del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, per explicar la mesura anunciada ahir pel Govern de l’estat de suspendre el pagament del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) a Catalunya si el Govern de la Generalitat destina fons a la celebració de l’1-O. La petició es realitzarà a través de la diputació permanent per a que el ministre comparegui a la comissió d’hisenda del Congrés.

El Govern va anunciar ahir després del consell de ministres que demanaria informes setmanals als interventors de les conselleries sobre les despeses de la Generalitat. En cas que es destini alguna partida a l’1-O, congelarà el pagament del FLA a Catalunya. Des d’En Comú Podem considerem que la intervenció financera com a eina política és una agressió intolerable a l’autogovern de Catalunya i un atac als drets nacionals. Per això, sol·licitem la compareixença de Montoro per a que doni explicacions sobre aquestes amenaces.