En Comú Podem demana la compareixença de Zoido per donar explicacions per l’actuació de la Policia a la final de la Copa del Rei

Lucía Martín considera que la “paranoia” del govern els porta a “perseguir un color” i emetre “missatges amenaçadors” des del tuiter del Ministeri de l’Interior

En Comú Podem demanarà demà la compareixença del Ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, per a que doni explicacions per l’actuació de la Policia a la final de la Copa del Rei, celebrada ahir al vespre. Agents del cos van requisar samarretes i bufandes grogues i pancartes que demanaven l’alliberament dels presos als aficionats que intentaven entrar al Wanda Metropolitano per veure el partit que va enfrontar al Sevilla FC i al FC Barcelona. “Estem dirigits per un Govern al que la seva paranoia el porta a perseguir un color”, alerta la portaveu d’ECP, Lucía Martín. “Demanem la compareixença del Ministre per a que expliqui què entén el Govern del PP per democràcia”, explica Martín. I afegeix: “Ja no es tracta de defensar una idea, es tracta d’evitar que el seu sensentit s’emporti per davant els drets i llibertats més bàsics com la llibertat d’expressió”.

En aquesta mateixa línia, la diputada també adverteix que imatges com les d’ahir “perjudiquen greument la imatge del país”. “Quin missatge transmetem a la resta d’Europa requisant samarretes pel seu color? Què serà el següent”, es pregunta Martín. A l’actuació de la Policia el dia de la final, a més, s’afegeix un tuit publicat divendres, el dia abans del partit, al compte oficial del Ministeri de l’Interior en el que es recordava què es considera delicte de terrorisme al Codi Penal. “És intolerable que el Ministeri de l’Interior es dediqui a emetre missatges amenaçadors”, valora la portaveu. “Utilitzar les institucions públiques per a fer això només constribueix a degradar-les”, emfatitza.

A més de la compareixença del Ministre de l’Interior, En Comú Podem també registrarà demà una bateria de preguntes dirigides al Govern per esclarir els esdeveniments relacionats amb la final de la Copa del Rei.