En Comú Podem demana la compareixença del Ministre de Foment per l’anunci de que l’Estat es farà càrrec de les autopistes de peatge en fallida

Fèlix Alonso, portaveu de la Comissió de Foment, exigeix les explicacions del ministre de per què serà l’Estat qui es faci càrrec

El diputat d’En Comú Podem i portaveu de la Comissió de Foment al Congrés, Fèlix Alonso, ha demanat la compareixença del Ministre de Foment, Iñigo de la Serna, després de que anunciés en una entrevista que serà l’Estat qui es farà càrrec de les autopistes de peatge en fallida o en risc de liquidació després de no poder arribar a un acord amb els bancs. La nacionalització d’aquestes carreteres pot suposar un cost per l’Estat de 5.500 milions d’euros, segons la patronal de les grans constructores.

Per la seva part, el portaveu d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha recordat que en l’anterior legislatura CIU va votar a favor i va impulsar una partida dels Pressupostos Generals de l’Estat de 2011 per compensar la caiguda dels ingressos motivada per la baixa de tràfic a les autopistes radials de Madrid. Domènech ha assegurat que “dona la casualitat de que aquestes concessionàries d’aquestes autopistes són empreses amb les que CiU ha tingut una relació molt fluida”.

Aquest comportament de CDC a Madrid, ha assenyalat Domènech, “no els impedeix després a Catalunya alimentar la cultura del greuge situant com exemple el tema dels autopistes que ells mateixos han votat i impulsat en alguns casos”.

El portaveu d’En Comú Podem ha considerat que “el rescat per part del PP de les autopistes radials de Madrid és una mostra més de la mena de polítiques del Govern per beneficiar només a uns pocs. És un nou exemple de com es privatitzen els beneficis i es socialitzen les pèrdues que acabem pagant la gent normal i corrent”.