En Comú Podem demana que Tejerina comparegui al Congrés per la crisi de la fruita de l’os

En Comú Podem ha sol·licitat avui la compareixença de la Ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, perquè expliqui les solucions que pensa dur a terme el ministeri davant la “profunda crisi” que travessa la fruita de l’os i per què no s’ha declarat ‘pertorbació de mercat’ tal com contempla la normativa Comunitària i s’ha fet en altres ocasions en circumstàncies similars en altres produccions.

Així, el diputat d’En Comú Podem, Jaume Moya, ha explicat que ha demanat la compareixença de la Ministra d’Agricultura “davant la preocupant manca de reacció per fer front a la greu crisi del sector de la fruita dolça, amb especial incidència als productors de Catalunya i Aragó”.

“És urgent la declaració de pertorbació de mercat a la Unió Europea, agreujada pel tancament de les fronteres de Bielorússia, que s’afegeix al veto rus”, ha sentenciat Moya, que, al seu torn, ha recordat que “aquesta mesura, que s’ha aplicat en altres sectors productius com el lleter, pot ajudar a compensar un estat de pèrdues constants que amenacen la supervivència de centenars petites i mitges explotacions agràries”.

En Comú Podem ha anunciat que exigirà a la Ministra d’Agricultura un increment de l’assignació de la quota de retirada de préssec i nectarina. A més, Moya ha assegurat que demanarà a Tejerina que expliqui “detalladament” quines actuacions pensa adoptar des del ministeri i promourà davant la Unió Europea.

En aquest sentit, En Comú Podem defensarà el Pla de reconversió de les plantacions de fruita dolça que el grup va registrar el passat mes de maig a la Comissió d’Agricultura i Alimentació.