En Comú Podem denuncia que el Govern del PP no està legitimat per aprovar un Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre que “condemna el Delta”

El diputat Fèlix Alonso assenyala que el seu primer objectiu parlamentari serà tirar enrere el pla i constata la necessitat de conformar un “govern alternatiu”  

El diputat d’En Comú Podem per Tarragona, Fèlix Alonso, ha assenyalat avui que el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre aprovat en Consell de Ministres “condemna el futur del Delta de l’Ebre, tant a nivell ecològic, econòmic com de les persones que hi viuen”. Alonso denuncia que el Govern del PP “està en funcions i per tant no està legitimat per les urnes per prendre una decisió d’aquesta envergadura”, i que decisions com la d’avui demostren “més que mai que es necessita de forma urgent un govern alternatiu al del PP”.

El diputat d’En Comú Podem considera “una barbaritat” el cabdal mínim pel tram final del riu que preveu el Pla, de 3.009 hectòmetres cúbics anuals, mentre que la proposta que defensa la comunitat científica, la Plataforma en Defensa de l’Ebre i també la Generalitat situa el cabdal ambiental en una forquilla d’entre 7.100 hectòmetres cúbics en anys secs i 12.500 en anys humits. “Continuem reclamant el que sempre ha reclamat el territori, què és el cabdal ecològic”, ha afirmat.

Alonso ha lamentat que s’estableixi un cabdal mínim “insuficient” per garantir la preservació dels ecosistemes del Delta i ha recordat que el Pla s’ha elaborat sense atendre els criteris científics i tècnics de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre, l’organisme consultiu i de participació en el marc del qual es va elaborar una proposta de règim hídric de mínims que el Pla de Conca hauria d’incloure per salvaguardar el Delta. A més, ha recordat, el Pla també contravé les directrius europees en matèria d’aigua.

“Tirarem enrere aquest pla i aquest serà el meu primer objectiu parlamentari”, ha sentenciat Alonso, que ha insistit en la necessitat de conformar un govern alternatiu al del Partit Popular i ha emplaçat a les forces polítiques catalanes a què ho facin possible. “Hem de transvasar aquest govern”, ha conclòs.