En Comú Podem diu a De Guindos que el Govern vol “cronificar les retallades a les Comunitats Autònomes”

Josep Vendrell ha demanat al Ministre d’Economia que reconegui que les CCAA tenen un problema d’infrafinançament

El diputat d’En Comú Podem, Josep Vendrell, ha assegurat durant la Comissió d’Economia en la que ha comparegut el Ministre d’Economia, Luis de Guindos, que l’objectiu del Govern és “cronificar les retallades a les Comunitats Autònomes”, una “actitud irresponsable”.

En Comú Podem ha demanat al titular d’Economia que reconegui el que ja li ha dit l’Autoritat Fiscal Independent, “el problema és l’infrafinançament de les CCAA”,  que han de suportar més retallades en aspectes tan importants com la Sanitat, “que ara està suportada pels treballadors sanitaris”.

Josep Vendrell ha criticat que De Guindos no hagi dit “ni una vegada la paraula desigualtat en el seu discurs, com ja va fer el Ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro”, ja que, tal i com li ha dit Vendrell, “per vostès la desigualtat no és un problema perquè forma part de la seva estratègia de creixement: devaluació salarial, reducció de la despesa pública i una reducció d’impostos a les rendes més altes”. De fet, el Ministre d’Economia no ha fet cap anàlisis de caràcter social, ni ha tingut en compte cap objectiu de Convergència Social amb la Unió Europea.

D’altra banda, el diputat d’En Comú Podem també li ha recordat a De Guindos que l’ARIEF no ha rebut ni el borrador del projecte del Programa d’Estabilitat 2016-2019 ni tampoc cap altra informació relacionada amb el seu contingut. Per això, Vendrell ha demanat al Ministre d’Economia “si està amagant informació sobre els ingressos i despeses a l’organisme que vostès mateixos vau crear?. Dit això, Vendrell ha assegurat que “no seria cap novetat, ja que l’ARIEF ja va haver de denunciar a Hisenda a la Audiència Nacional per falta d’informació”.

Amb tot, Vendrell ha insistit que amb les polítiques de retallades el Govern ja s’ha guanyat  l’oposició de les Comunitats Autònomes de tots el colors polítics,  que van plantar cara a Montoro a la darrera reunió del Consell de Política Fiscal i Financiera. En definitiva, Josep Vendrell ha insistit en que “sí que necessitem reformes, però reformes dirigides a incrementar el Salari Mínim Interprofessional, reformes fiscals o establir una renda garantida per evitar la pobresa”, ja que les polítiques de retallades que defensa el Govern del PP ha quedat demostrar que no funcionen.