En Comú Podem es presenta a Tarragona per lluitar contra l’economia especulativa i defensar el territori

El cap de llista per Barcelona, Xavier Domènech, acusa Montoro de “fer política” amb el FLA però recorda que Convergència “encara no ens ha explicat perquè va votar a favor de la llei d’estabilitat pressupostària que permet intervenir les finances de la Generalitat”

 

En Comú Podem s’ha presentat avui a Tarragona, on ha deixat clar que treballarà perquè les infraestructures satisfacin les necessitats de la demarcació i per preservar “el territori, el patrimoni i el turisme de família i proximitat”, i ha subratllat que lluitarà “contra les retallades i a favor de l’estat del benestar”. “No estem a favor dels que volen especular amb el territori. Hem defensat sempre el paisatge, el patrimoni i el turisme de família i proximitat”, ha assenyalat el cap de llista per Tarragona, Fèlix Alonso. A la presentació ha participat el cap de llista per Barcelona, Xavier Domènech, que ha acusat Montoro de “fer política” amb el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), però alhora ha subratllat que “pot fer-ho perquè disposa de la llei d’estabilitat pressupostària aprovada amb el suport de CiU, que encara no ens ha explicat perquè va votar allò que ara permet intervenir les finances de la Generalitat”.

Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla i número 1 de la llista tarragonina, ha posat en valor que la candidatura està integrada per homes i dones que “representen els moviments socials i han estat lluitant els darrers anys”, així com per “aquells que des de les institucions han pogut posar per davant les polítiques socials i d’ajuda a la gent”. “Tarragona ha estat la més esclafada de les demarcacions catalanes. Volem ser la veu dels desafavorits, la que durant aquests anys no s’ha escoltat”, ha afirmat Alonso, que ha subratllat que En Comú Podem “no som un lífting, sinó que volem dur a terme un canvi real a totes les estructures i lluitar per un procés constituent”. “Els ajuntaments del canvi hem donat l’esperança de que es pot fer”, ha afegit.

En aquest sentit, Xavier Domènech ha sostingut que En Comú Podem “és la candidatura que garanteix dur el canvi real que es va expressar el 24 de maig”. “La candidatura l’encapçala l’alcalde d’Altafulla, és la millor expressió de la voluntat de voler dur el canvi des de baix al Congrés”, ha afirmat. El cap de llista per Barcelona ha destacat la necessitat “d’acabar amb el malson de quatre anys de govern del PP, de polítiques antisocials en contra de les classes mitges i populars i d’obediència cega als dictats de la Troica”. “Sempre que Tarragona ha obert les urnes ha esta essencial pel canvi a l’Estat espanyol”, ha apuntat.

Domènech ha subratllat els tres eixos fonamentals de la candidatura: blindatge dels drets socials i lluita contra la desigualtat, “lluita per una democràcia digna del seu nom” que acabi amb una “corrupció sistèmica”, i “desbloquejar la situació a Catalunya”. “La major part de la població catalana sap que només hi ha una solució democràtica al problema nacional, que es diu referèndum”, ha apuntat. Sobre això, ha insistit en què “som la única candidatura que aposta per un canvi real a Espanya i per una solució via referèndum”, i “alhora tenim l’aliança que ho fa possible amb les forces del canvi a Espanya”. En aquest sentit, ha refermat el compromís de Podemos amb la celebració d’un referèndum a Catalunya, “un compromís públic i notori” per consultar la ciutadania catalana en un “referèndum vinculant políticament”.

A la presentació de la candidatura ha participat també la número 2 de la llista per Tarragona, Yolanda López, que ha recordat que les eleccions del 20 de desembre “són decisives i ens hi juguem les properes dècades”. “Em vaig unir a la candidatura per fer que els joves exiliats econòmics tornin al país, derogar la reforma laboral PP, fer una societat més democràtica i igualitària per tots”, ha explicat López.

A més de Fèlix Alonso i Yolanda López, la llista d’En Comú Podem per Tarragona està formada per David Jarque, com a número 3, seguit de Maria Isabel Bou, José Vicente Pruñonosa i Maria Argaño.