En Comú Podem exigeix al Govern la prohibició del Fracking

El diputat Jaume Moya ha insistit que s’ha de prohibir aquesta pràctica “per garantir que s’allunyi del territori català”t al Govern que es prohibeixi l’ús de la tècnica coneguda com fracturació hidràulica o Fracking. Aquesta pràctica es caracteritza per fer injeccions d’aigua i productes químics a una alta pressió amb l’objectiu de fracturar la roca i així extreure hidrocarburs, una tècnica que té un alt risc mediambiental  i també  per la salut humana. 

En el cas concret de Catalunya, el diputat d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Moya, ha assegurat que “només amb la prohibició de l’ús del fracking a tot l’Estat garantirem que aquesta tècnica depredadora s’allunyi per sempre del territori català”, ja que així es descartaran definitivament els vuits projectes que han sol•licitat utilitzar aquesta pràctica a Catalunya i així  “s’acabi amb l’especulació financera a costa de la destrucció del sòl i el medi ambient”.

Moya ha insistit en que les forces polítiques han de fer “un pas valent i decidit” cap a un nou model energètic que es desvinculi de les energies fòssils, on les energies renovables i l’eficiència energètica siguin el principal objectiu per així no dependre d’una reserva que comença a mostrar símptomes d’esgotament global.

En aquest sentit, En Comú Podem –Podemos- En Marea considera que la tècnica del fracking suposa un obstacle per aquesta transició, ja que destina  molts recursos financers a la perpetuació dels actuals patrons de consum i producció que eviten que s’aconsegueixi un nou model energètic. Per això, el grup parlamentari ha demanat al Govern que es prohibeixi aquesta pràctica i desvincular l’activitat econòmica de les fonts d’energia fòssil.