En Comú Podem exigeix explicacions al Govern sobre la pròrroga de la concessió de la plataforma petrolífera Casablanca

Vendrell: “Aquesta decisió contradiu els objectius d’avançar cap a una economia descarbonitzada mitjançant la transició ecològica”

En Comú Podem lamenta la decisió del Govern d’aprovar la pròrroga de 10 anys de la concessió de la plataforma d’explotació petrolífera Casablanca, situada a la costa de Tarragona i explotada per la companyia Repsol. “Aquesta decisió contradiu els objectius que diu defensar el Govern i el ministeri de Transició Ecològica d’avançar cap a una economia descarbonitzada mitjançant la transició ecològica”, afirma el portaveu adjunt d’En Comú Podem, Josep Vendrell. “Exigim al Govern més fets i menys paraules”.

La pròrroga de la concessió perpetua la dependència dels combustibles fòssils, d’un model energètic contaminant que contribueix a l’escalfament global. L’acord d’avui del Consell de Ministres no és coherent amb la lluita contra el canvi climàtic que diu impulsar el Govern i que ha de ser una de les principals prioritats de qualsevol govern. Es tracta d’una decisió discrecional, ja que encara que la sol·licitud de pròrroga de la concessió per part de l’empresa complís amb les formalitats legals, la decisió de prorrogar la concessió és exclusivament política i depèn del Govern. “És un mal senyal de cara al futur i un missatge negatiu sobre el compromís del Govern amb la transició ecològica”, adverteix Vendrell.

Per això, En comú Podem exigirà explicacions al Govern sobre aquesta decisió, sobre la seva política en relació a l’explotació d’hidrocarburs en territori espanyol i en aigües del Mediterrani i sobre la manca d’avaluació d’impacte ambiental que exigeix la Directiva d’Impacte Ambiental. El projecte de llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, presentat pel grup confederal d’Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea, establia la prohibició de la prospecció i extracció d’hidrocarburs a tot el territori estatal com un element fonamental de la descarbonització de l’economia. Així, En comú Podem treballarà perquè la Llei de canvi climàtic i trancisión energètica que està en procés d’elaboració incorpori amb claredat aquesta prohibició.