En comú Podem exigeix la paralització de la reobertura del CIE de Zona Franca a Barcelona

Marcelo Expósito ha advertit al Govern que el CIE de Barcelona ha estat tancat durant 4 mesos i “no ha passat absolutament res”

El grup parlamentari d’En comú Podem -Podemos- En Marea ha registrat avui una Proposició no de Llei (PNL) perquè el Govern paralitzi la reobertura del Centre d’Internament per a Estrangers (CIE) de Zona Franca a Barcelona i que “faci coherent el sistema d’estrangeria espanyol amb la Constitució, amb les sentències del Tribunal Europeu de Drets Humans i la normativa internacional vinculant per a que Espanya tanqui els CIE “.

A més, En comú Podem i la resta del grup parlamentari recorden en el text de la PNL registrada avui, que diversos parlaments autonòmics i ajuntaments de tot l’Estat han sol·licitat al Govern el tancament dels CIE. En el cas concret de Barcelona, en els últims quatre mesos, els jutjats na no han ordenat l’internament de cap persona en els CIE i no s’ha produït cap alteració de la política migratòria, de manera que “sembla lògic que el mateix no reobri les seves portes davant l’actual context migratori “.

El diputat d’En comú Podem, Marcelo Expósito, ha assegurat avui després del registre de la PNL que “al CIE de Barcelona és una doble anomalia democràtica, ja que privatitza la llibertat de les persones per una simple falta administrativa com no tenir papers i perquè la voluntat popular i institucional catalana ha demostrat en nombroses ocasions que no vol un centre així a la seva ciutat “. A més, Expósito ha recordat que el CIE de Barcelona ha estat tancat durant 4 mesos i “no ha passat absolutament res”, de manera que “ha quedat demostrat que aquests centres només serveixen per atemorir i criminalitzar la població migrant”.

Aquesta iniciativa del grup parlamentari pretén donar suport a les accions que la societat civil va portar a terme ahir al CIE de la Zona Franca de Barcelona on unes 30 persones es van manifestar i van encadenar per evitar la seva reobertura. Per això, el diputat d’En comú Podem, Marcelo Expósito i la diputada de Podemos, Ione Belarra, han reconegut el treball de la Plataforma ‘Tancarem a els CIE’ i ‘Madrid sin CIE’ totes les persones que s’han implicat en la lluita pel tancament d’aquests centres .