En Comú Podem i les confluències recorren el rebuig al grup plurinacional al Senat

Sara Vilà denuncia que el PP ha volgut tapar al grup plurinacional i negar que “Espanya és una nació de nacions” i que “totes les nacions històriques tenen dret a decidir”

En Comú Podem, conjuntament amb les confluències del País Valencià i Galícia, ha presentat avui un recurs a la Mesa del Senat perquè reconsideri la seva decisió de negar el grup parlamentari plurinacional. En el cas que no es reconsideri aquesta decisió, les formacions han manifestat que recorreran al Tribunal Constitucional.

Sara Vilà, senadora d’En Comú Podem, ha denunciat que “el PP no ha entès res del que ha passat en aquestes eleccions i intenta tapar el resultat de les urnes i l’expressió massiva de reconeixement de la plurinacionalitat d’Espanya”. Segons la senadora catalana, s’ha recorregut a la Mesa aquesta decisió per dignitat, “perquè som partits diferents amb identitats diferents de la de Podem i perquè no podem basar les decisions en qüestions merament polítiques”. El PP no ha volgut rebre ni donar explicacions als senadors. Ara, amb la presentació d’aquest recurs, hauran de donar-les al ple del Parlament.

El recurs, signat per En Comú Podem, Catalunya Sí Que Es Pot, Compromís i En Marea –que s’ha integrat com a “solució transitòria” al grup de Podemos– serà estudiat demà a la Mesa del Senat. Sara Vilà (En Comú Podem), Carles Mulet (Compromís) i Vanessa Angoixa (En Marea) han defensat en roda de premsa que malgrat estar agermanats amb Podem i compartir principis ideològics i propostes programàtiques, són diferents.

Vilà ha manifestat que el PP ha volgut tapar al grup plurinacional i negar que “Espanya és una nació de nacions” i que “totes les nacions històriques tenen dret a decidir”. Carles Mulet, de Compromís, ha considerat el veto del PP un càstig dels partits de la transició “perquè veuen amenaçada la seva hegemonia”. Vanessa Angoixa, d’En Marea, ha remarcat la voluntat de les confluències de comptar amb veu pròpia al Senat, alhora que ha insistit que és mentida que no siguin grups autònoms.