En Comú Podem insta Foment a impulsar la gratuïtat de l’AP7 fins que es completi el desdoblament de l’autovia

“La N-340 és la carretera de la mort. La situació és insostenible i la única solució és la gratuïtat de l’AP-7”, sosté Fèlix Alonso, portaveu de la Comissió de Foment

En Comú Podem, junt amb la resta del grup parlamentari, ha registrat aquest dimecres al Congrés dels Diputats una Proposició no de Llei (PNL) que reclama la gratuïtat de l’autopista AP-7 al seu pas per les Terres de l’Ebre, fins que no finalitzin les obres del desdoblament de l’autovia. L’elevat nombre d’accidents a la N-340 –ahir es va produïr un nou accident mortal a l’Aldea- suposa una “situació insostenible” que només es pot solucionar amb la gratuïtat de l’AP-7, defensa el diputat d’En Comú Podem per Tarragona, Fèlix Alonso,  portaveu del grup a la comissió de Foment. “La N-340 és la carretera de la mort, la quantitat de vehicles que hi passen la fa molt perillosa”, lamenta Alonso.

La confluència catalana insta el Ministeri de Foment a accelerar la construcció dels trams pendents de l’autovia A7 al seu pas per les Terres de l’Ebre a Tarragona, entre Torreblanca (Castelló) i El Perelló, entre el Perelló i l’Hospitalet de l’Infant, i de La Mora/Altafulla fins a Vilafranca del Penedès. Fins que es completi el desdoblament d’aquests trams, la PNL demana “bonificar el 100% en el preu dels peatges, de forma provisional i urgent, pel trànsit de vehicles per l’autopista AP-7”.

“La PNL és una urgència i un compromís que tenim amb el territori”, assenyala Fèlix Alonso, que com alcalde d’Altafulla forma part del ‘Pacte de Berà’. Alonso recorda que fa setmanes que els veïns tallen periòdicament la N-340 per a reclamar solucions, mentre que el Ministeri de Foment “no pren cap iniciativa”. El diputat destaca que les obres de l’A7 poden allargar-se en el temps perquè impliquen “expropiacions, període d’al·legacions, execució pública, etc.”. “Pot durar anys i la situació no es pot sostenir. Una AP-7 gratuïta allà on no hi hagi desdoblament a l’A7 és la solució mes ràpida per estalviar accidents”, conclou Alonso.

Pots consultar el document de la PNL aquí