En Comú Podem –Podemos– En Marea exigeix al Govern la derogació de la LOMCE i revertir les retallades en educació

Joan Mena ha reclamat que a Catalunya es pugui seguir amb el model educatiu sense “ingerències de l’Estat”

El grup parlamentari En Comú Podem –Podemos– En Marea ha presentat avui una bateria de mesures en matèria d’educació que han estat treballades amb les associacions de la societat civil especialitzades en l’àmbit educatiu amb l’objectiu de revertir les retallades en educació que el Govern espanyol ha fet en els darrers quatre anys. Unes retallades que han suposat un augment progressiu de l’exclusió i la desigualtat i han sigut un atac destructiu cap a l’educació pública.

El diputat d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats Joan Mena, que ha treballat en el text de la Proposició no de Llei (PNL) per derogar la LOMCE, ha assegurat que amb aquest paquet de mesures educatives “volem que Catalunya pugui continuar desplegant el seu model educatiu sense les ingerències de l’Estat”, després de que durant els darrers quatre anys “l’escola catalana ha rebut l’atac més destructiu” amb les retallades del Govern espanyol, “que en molts aspectes han estat compartides per CDC al Govern de Catalunya”.

Un dels primers objectius d’En Comú Podem és la derogació de la LOMCE: “No volem ni la seva paralització, com demana el PSOE, ni la seva modificació, com demana C’s”.  Joan Mena ha exigit una nova llei d’educació que es faci des del consens social amb la comunitat educativa i totes les associacions civils relacionades amb la matèria.

A més de la derogació de la LOMCE, el paquet de mesures que s’ha presentat avui al Congrés contempla també que es reverteixin les pujades aplicades a les taxes universitàries que, al ser les més cares d’Europa, “exclouen els fills de les classes treballadores del dret a l’educació universitària”, ha manifestat Mena. En Comú Podem també ha demanat que es garanteixi que les escoles de 0 a 3 anys siguin una etapa educativa  gratuïta, ja que l’escolarització dels infants d’aquesta edat és un dret.

En definitiva, el paquet de mesures és una reconstrucció del sistema educatiu públic i un blindatge de les competències catalanes en matèria d’educació.