En Comú Podem pregunta al Govern espanyol per la fuga radiactiva de la Central Nuclear d’Ascó I

photo_2018-04-12_18-05-47

El portaveu adjunt d’En Comú Podem, Josep Vendrell, ha registrat una bateria de preguntes al Govern espanyol sobre la fuga radioactiva de la Central Nuclear d’Ascó I de la província de Tarragona, després que a la compareixença de l’11 d’abril, el President del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), Fernando Martí, a preguntes de Josep Vendrell, digués que s’havien trobat substàncies a un pou de la central d’Ascó.

Segons va explicar el President del CSN, la fuga s’hauria produït entre finals de febrer i principis de març i tot i que els fets poden tenir conseqüències per la seguretat, la salut de les persones i el medi ambient, no han sigut clarificats per part del CSN. Per això, Josep Vendrell, ha preguntat al Govern espanyol si es planteja prendre mesures per conèixer l’origen dels residus radioactius trobats als pous de la Central d’Ascó I.
També, el portaveu adjunt d’En Comú Podem reclama al Govern del PP per què el CSN ha decidit no fer pública la informació que li va fer arribar l’operadora de la central i si davant d’això considera el Govern espanyol que el CSN està deixant de fer les seves funcions al no fer pública tota la informació al respecte.

Finalment, Josep Vendrell, pregunta al Govern si després de que hi hagi hagut successius incidents a la Central d’Ascó I pensa tancar-la al 2021 quan aspiri l’autorització d’explotació.