En Comú Podem pregunta al Govern per què el Ministeri de Cultura no es va presentar a la reunió per decidir si el Palau de la Música es persona com a acusació contra Convergència

 

El diputat d’En Comú Podem Joan Mena ha registrat avui una bateria de preguntes dirigides al Govern amb l’objectiu de conèixer per què el Ministeri de Cultura no es va presentar el divendres 12 de maig de 2017 la reunió convocada al Consorci del Palau de la música on s’anava a decidir si aquesta institució es personava contra Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) per rebre 6,6 milions d’euros en comissions il·legals en l’anomenat ‘Cas 3%’.

Segons s’ha conegut, en aquesta reunió, els representants de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont i Santi Vila, van delegar el seu vot en el secretari general de Cultura, Pau Villòria, mentre que els representants del Ministeri de Cultura ni van assistir ni delegar el seu vot; mentre que els dos representants de l’Ajuntament de Barcelona van votar a favor de personar-se en l’acusació contra CDC. Així doncs, els vots del Govern de la Generalitat van imposar la seva majoria i van evitar que el Palau de la Música es personi com a acusació contra CDC durant el judici.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona ha afirmat que el seu deure és el de col·laborar al màxim amb l’aclariment dels fets, entenent que això implica dirigir l’acusació contra totes aquelles persones i organitzacions sobre les quals recauen indicis raonats d’actuacions irregulars que han quedat acreditades al llarg de la vista oral.

Per tot això, En comú Podem pregunta al Govern les següents qüestions:

  • Per quins motius els representants del Ministeri de Cultura en el Consorci no van assistir a aquesta reunió? Per quin motiu no van delegar el seu vot? Què opina el Govern que la Generalitat de Catalunya eviti que el Palau de la Música acusi CDC al judici?
  • Considera el Govern que el Palau de la Música, entitat de la qual forma part el Ministeri de Cultura, hauria de personar-se com acusació contra Convergència Democràtica de Catalunya? Quins mecanismes utilitzarà el Govern per corregir aquesta situació que posa en risc l’interès general?
  • Tal com apunten alguns mitjans de comunicació, va negociar el govern no presentar-se a aquesta reunió per evitar la decisió de personar-se com acusació contra CDC? ¿Va ser aquesta negociació a canvi que CDC, ara PDeCAT, facilités l’aprovació del decret de desregulació i liberalització del sector de l’estiba que ha de ser sotmès a votació al Congrés?
  • En cas afirmatiu, considera el govern que aquest intercanvi de favors degrada la qualitat democràtica del nostre sistema?