En Comú Podem proposa la seva candidatura a la Presidència del Congrés dels Diputats

En Comú Podem proposa la seva candidatura a la Presidència del Congrés dels Diputats En Comú Podem proposa a Xavier Domènech, portaveu del grup, com a President del Congrés dels Diputats davant del debat de configuració de la Mesa que s’ha de resoldre el proper dimarts 19 de juliol. Aquesta candidatura a presidir el Congrés emergeix d’una reflexió conjunta amb Unidos Podemos.

En aquest sentit, la proposta pretén assegurar, conjuntament amb el PSOE, una majoria d’esquerres a la Mesa del Congrés i que, a més, permeti visualitzar i simbolitzar l’arribada a la Cambra Baixa de les noves forces del canvi com a un missatge de renovació d’un sistema polític cada cop més necessitat del mateix.

Alhora seria un clar missatge de compromís amb una nova realitat que s’ha d’obrir plenament a l’acceptació de la plurinacionalitat. La proposta ha estat traslladada per part d’En Comú Podem a Convergència i Esquerra Republicana de Catalunya, entenent que les interpel·la en la representació també de la realitat catalana al Congrés. Restem a l’espera de que la proposta pugui ser valorada positivament, com alternativa a un president del Partit Popular.

Igualment, esperem que el PSOE també vegi favorable aquesta proposta, que es tradueix en una majoria d’esquerres i en un canvi de cicle que tard o d’hora haurà d’afectar a altres àmbits. Entenem que aquesta pot ser una proposta de consens donat que és l’única forma d’aconseguir un a majoria del canvi a la Mesa, fora dels pactes entre C’s i PP, passa per aquesta aliança.