En Comú Podem reclama el grup que li pertoca i carrega contra els partits de “l’antic règim”

Xavier Domènech denuncia que el pacte PP, PSOE i C’S per la Mesa “és el preludi de la gran coalició” que nega la “plurinacionalitat de l’Estat”

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha tornat a reclamar avui, en la mateixa línia que les confluències al País Valencià i Galícia, la formació d’un grup parlamentari propi i ha carregat contra el PP i el PSOE, partits de “l’antic règim”, per  repartir-se els llocs de la Mesa de la Cambra baixa. Durant una roda de premsa al Congrés, Domènech ha suggerit que PP, PSOE i C’s poden cometre “prevaricació” quan neguen el grup parlamentari que els pertoca a les confluències perquè compleixen els requisits que estableix el reglament.

D’aquesta manera, el cap de files d’En Comú Podem ha assenyalat que el pacte que s’ha produït a la Mesa és “el preludi de la gran coalició” que nega la “plurinacionalitat” de l’Estat. La majoria de PP, PSOE i C’S ha permès garantir la presidència per al PSOE i una majoria dels partits conservadors a la Mesa, tot i que no s’ha pogut evitar que En Comú Podem obtingui la quarta secretaria, que ocuparà el diputat Marcelo Expósito.

El diputat d’En Comú Podem ha lamentat que “els partits de l’antic règim, amb l’ajuda inestimable de Ciutadans” vulguin “sobreviure en el passat”. “Negant-nos el grup parlamentari s’està negant l’expressió de milions de persones amb el seu vot en les passades eleccions”, ha criticat Domènech. “Negant realitats no caminaran molt lluny”, ha avisat com a advertència a PP, PSOE i Ciutadans, que compten amb majoria a la Mesa de la Cambra.

En Comú Podem compleix tots els requisits legals, i només una decisió política impossibilitaria el grup propi.