En Comú Podem reclama la derogació de la LOMCE “i no la seva paralització, com planteja el PSOE”

El portaveu d’Educació de la confluència, Joan Mena, denuncia el “transvasament d’alumnes cap a l’escola concertada” en la mobilització d’aquest matí a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona

El diputat d’En Comú Podem Joan Mena ha participat aquest matí a la mobilització unitària en defensa de l’escola pública a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, des d’on ha reiterat el compromís de la confluència catalana amb la derogació de la LOMCE. “No només la seva paralització, com planteja el PSOE, perquè ja se n’han desplegat alguns elements que es noten a les aules”, ha advertit Mena, portaveu adjunt a la Comissió d’Educació del Congrés, alhora que ha anunciat que el seu grup presentarà diverses iniciatives parlamentàries en aquest sentit a partir de la propera setmana.

Sobre la situació de l’escola pública a Catalunya, el diputat ha denunciat el “transvasament d’alumnes de l’escola pública cap a l’escola privada concertada, especialment aquella que és religiosa”, i ha advertit dels nous tancaments de línies de P3 previstos pel proper curs, que “representen una amenaça per la continuïtat d’algunes de les escoles públiques del país”.

“Sembla que la nova consellera d’Ensenyament –Meritxell Ruiz- porta el mateix camí que la consellera Rigau en la passada legislatura”, ha manifestat el diputat. Mena ha criticat també la “massificació i falta d’espais i equipaments a l’educació secundària”, i ha reclamat a la Generalitat que “garanteixi l’escolarització obligatòria” que, “és la seva obligació”, ha subratllat.