En Comú Podem se suma al rebuig de les mesures xenòfobes i racistes de Trump

L’aplicació de l’ordre executiva de Trump contra refugiats i immigrants de set països és profundament discriminatòria. A la polèmica construcció del mur de la frontera amb Mèxic, s’hi sumen les través administratives a l’arribada de migrants a EUA i la retallada de fons federals a les denominades “ciutats santuari” que ofereixen protecció a la gent indocumentada que hi viu i l’odre executiva, profundament discriminatòria, signada divendres i que veta l’accés als EUA a set nacionalitats de països de majoria musulmana –malgrat que tinguin doble nacionalitat- i la moratòria d’accés a qui sol·liciti asil procedent de Síria.
Aquestes mesures vulneren la legislació internacional en drets humans, ja que discriminen per origen, religió o nacionalitat; i perquè retornen al seus països d’origen sense tenir en compte si hi estan patint persecució.
Milers de persones s’estan veient afectades per aquestes mesures, especialment els sectors més vulnerables amb el propòsit de vincular perillosa i injustament la lluita antiterrorista amb la religió i l’eficàcia de les lleis d’immigració, en comptes de vincular-la a la construcció de la pau.
Donald Trump i el seu govern parlaven de només 109 persones retingudes a aeroports nord-americans, però no tenen en compte ni les 398 a les que no s’ha deixat embarcar embarcar, ni a les 393 se’ls ha acabat expedint una nova targeta verda de residència, ni a les 200 a qui se’ls ha prohibit l’entrada un cop aterrades a EUA.
El govern de l’estat s’ha mostrat fins ara còmplice, enlloc de mostrar preocupació i denunciar la deriva autoritària, masclista i xenòfoba del govern dels EUA. La diplomàcia no ha de xocar amb la defensa dels drets humans, l’equitat de gènere i la justícia social.
Per tot això, ens sumem a la concentració de dissabte 4 de febrer a les 12h davant el consolat d’EUA a Barcelona.