En Comú Podem trasllada a Democràcia i Llibertat la seva proposta d’eixos de diàleg i la voluntat de treballar per fer possible el referèndum a Catalunya

Les dues formacions, amb discrepàncies però també amb coincidències, s’han emplaçat mútuament a seguir dialogant els propers dies

En Comú Podem i Democràcia i Llibertat s’han reunit aquest migdia a Madrid per parlar sobre la situació política a l’Estat espanyol i concretament al Congrés dels Diputats arran de les converses encetades per conformar un nou govern. Per part d’En Comú Podem hi han assistit el portaveu al Congrés Xavier Domènech, els diputats al Congrés, Josep Vendrell i el coordinador del Grup Parlamentari d’En Comú Podem Marc Grau. Per part de Democràcia i Llibertat hi han assistit els diputats al Congrés Francesc Homs i Carles Campuzano.

A la reunió, En Comú Podem ha traslladat a Democràcia i Llibertat la seva proposta d’eixos de diàleg: drets socials, polítiques d’igualtat i política fiscal; plurinacionalitat; i mesures d’articulació democràtica. Els tres eixos, tal com s’ha plantejat a la reunió, han de servir per constituir un nou govern de canvi, iniciar una nova època que respongui a les necessitats socials, garantir la igualtat i fer possible una nova manera de fer politica. Els membres d’En Comú Podem també han traslladat la seva ferma voluntat de dur a terme un referèndum perquè Catalunya decideixi el seu futur, mostrant tota la seva disponiblitat a parlar amb tots els actors polítics necessaris perquè aquest sigui possible.

Durant la reunió hi ha hagut intercanvi d’idees i visions amb discrepàncies, tant en el diagnòstic com en la solució, però també amb coincidències, com la necessitat de fer fora el PP i afrontar els nous reptes polítics.

En aquest sentit les dues formacions s’han emplaçat mútuament a seguir dialogant els propers dies per trobar possibles punts d’acord.