En Comú Podem trasllada a ERC la seva proposta de Govern de canvi i la voluntat de treballar de forma conjunta per fer possible el referèndum a Catalunya

Xavier Domènech: “En pocs dies es podria construir un govern que respongués als reptes pendents, a les necessitats socials del país i que organitzés un referèndum a Catalunya”

En Comú Podem (ECP) i ERC s’han reunit aquest migdia a Barcelona per parlar sobre la situació política a l’Estat espanyol i concretament al Congrés dels Diputats arran de la conformació del nou govern. Per part d’ECP hi han assistit el portaveu al Congrés Xavier Domènech, els diputats al Congrés, Josep Vendrell i Lucia Martín i el coordinador del Grup Parlamentari d’En Comú Podem Marc Grau. Per ERC hi han assistit els diputats al Congrés Joan Tardà i Gabriel Rufián i la Secretaria General d’ERC, Marta Rovira.

A la reunió, En Comú Podem ha traslladat a ERC la proposta de Podemos, En Comú Podem i En Marea feta pública el divendres passat sobre la conformació d’un govern de canvi a l’Estat conjuntament amb el PSOE que, entre altres coses, es comprometés en impulsar el referèndum a Catalunya. En aquest sentit el portaveu al Congrés d’ECP, Xavier Domènech ha manifestat que estem davant de la possibilitat de construir “un govern per iniciar una nova època que respongui a les necessitats socials del país i garanteixi la igualtat”. Aquest govern ha de ser capaç de fer possible una nova manera de fer política “més transparent i sense espai per la corrupció i les portes giratòries”.

Els membres d’ECP han traslladat a ERC la ferma voluntat que Catalunya decideixi el seu futur a través d’un referèndum: “En pocs dies es podria construir un govern que respongués als reptes pendents i organitzes un referèndum a Catalunya”, ha declarat Domènech. En aquest sentit En Comú Podem ha fet palesa la seva voluntat de fer tot el que estigui a les seves mans perquè el referèndum sigui una realitat. “Hem transmès aquesta intenció i compromís als companys d’ERC i la voluntat que puguin treballar amb nosaltres en aquesta direcció i contribuir a fer-ho possible”, ha manifestat Domènech a la sortida de la reunió. Així, des d’En Comú Podem s’ha emplaçat a ERC a dialogar més i a seguir treballant.