En Comú Podem trasllada al PSC la seva proposta d’eixos de diàleg i recorda que “el camí de Cs és el camí de la gran coalició”

Xavier Domènech: “Cal una alternativa de govern que pugui superar els esquemes del bipartidisme” i així “poder conformar un nou govern de canvi per iniciar una nova època que respongui a les necessitats socials i polítiques”

En Comú Podem i el PSC es van reunir ahir al vespre a Barcelona per parlar sobre els possibles escenaris que es poden donar al Congrés dels Diputats arran de les converses encetades per Pedro Sánchez per conformar un nou govern. Per part d’En Comú Podem van assistir a la reunió el portaveu al Congrés Xavier Domènech i els diputats al Congrés, Lucia Martín i Josep Vendrell. Per part del PSC, el primer secretari del PSC  i diputat al Parlament de Catalunya, Miquel Iceta, la diputada al Congrés Carmen Chacón i la diputada al Parlament de Catalunya Assumpta Escarp.

Després de reunir-se amb ERC i Democràcia i Llibertat, En Comú Podem s’ha reunit amb el PSC per traslladar-li la seva proposta d’eixos de diàleg: drets socials, polítiques d’igualtat i política fiscal; plurinacionalitat; i mesures d’articulació democràtica. Els tres eixos, tal com va declarar Xavier Domènech al sortir de la reunió, han de servir per formar “una alternativa de govern que pugui superar els esquemes del bipartidisme” i així “poder conformar un nou govern de canvi per iniciar una nova època que respongui a les necessitats socials i polítiques”. Només d’aquesta manera és possible “construir una alternativa per acabar amb les desigualtats socials, d’habitatge i energètiques”. I aquesta alternativa, ha afirmat el portaveu d’En Comú Podem al Congrés, “no passa per Ciutadans”, perquè “és el camí a la gran coalició”.

En Comú Podem també han traslladat la seva ferma voluntat de dur a terme un referèndum perquè Catalunya decideixi el seu futur, mostrant tota la seva disponibilitat ha parlar amb tots els actors polítics necessaris perquè aquest sigui possible.

En aquest sentit les dues formacions s’han emplaçat mútuament a seguir dialogant els propers dies per trobar possibles punts d’acord.