En Comú Podem vol que els seus senadors i senadores formin un grup plurinacional

La senadora Maria Freixanet denuncia “el tancament de files del Règim” per impedir que es visualitzi que “el canvi és inevitable”

Els 4 senadors i senadores d’En Comú Podem han demanat constituir-se com a grup plurinacional a la Cambra Alta juntament amb les altres confluències de la resta de l’estat i amb alguns dels senadors i senadores escollits pels Parlaments autonòmics. “Volem un grup per als senadors i senadores catalans d’En Comú Podem, els gallecs d’En Marea, els valencians de Compromís-Podemos, i els bascos, escollits dins del grup de Podemos”, ha explicat la senadora Maria Freixanet.
El reglament de la cambra estableix que cada grup parlamentari ha de tenir, almenys, 10 senadors. Freixanet ha recordat que les confluències compleixen aquest requisit i que comptant amb els senadors autonòmics poden sumar més dels 10 necessaris: 7 fruit dels resultats del 20D de les confluències, més els senadors bascos inclosos en els de Podemos, més els autonòmics sorgits dels Parlaments de Catalunya, i del País Valencià. “És una pena que tant PSOE, com PP no vulguin veure que els resultats del 20D posen de manifest que el canvi és inevitable, que el canvi no s’atura i, en canvi, la seva única obsessió sigui blindar el Règim d’aquesta manera”, ha criticat la senadora d’En Comú Podem.

En aquest sentit, Freixanet ha assegurat que “per molt que ho intentin, ni el PP ni el PSOE aconseguiran tapar el que signifiquen els resultats electorals” perquè, ha dit, “estem vivint una segona transició”. “Entre els vots de Podemos i les confluències som la 3a força en vots al Senat i, en canvi, per un pacte amb el PNV ens han deixat fora de la Mesa”, ha denunciat la senadora d’En Comú Podem que ha assegurat que “no ens cal el càrrec en la Mesa del Congrés per demostrar que venim per obrir les institucions a la gent davant del blindatge i del tancament de files del Règim que pretenen tant el PSOE com el PP”.

“El PP té el 28% dels vots al Congrés. Té majoria absoluta al Senat. Nosaltres creiem que al Senat el PP té una majoria política que no es correspon amb la majoria social. Cal canviar les institucions, el Senat i la llei electoral”, ha conclòs Freixanet que ha jurat el seu càrrec assegurant que promet treballar “per a posar les institucions al servei de la gent, de la justícia de gènere i del bé comú”.