Félix Alonso i Alberto Rodríguez de Podemos fan una defensa “a ultrança” del sector industrial des de la Petroquímica de Tarragona

El diputat d’En Comú Podem mostra el seu suport als treballadors de la química afectats per la retirada del conveni col·lectiu

El diputat d’En Comú Podem per Tarragona, Félix Alonso, ha visitat avui juntament amb el diputat canari de Podemos Alberto Rodríguez els treballadors la Petroquímica de Tarragona, per mostrar el seu suport a les seves reivindicacions laborals. Alonso ha apostat per posar en marxa “la reindustrialització de tota la província de Tarragona”, recordant que es tracta de la demarcació amb més atur de Catalunya. El diputat ha advertit que sense la petroquímica, Tarragona “perd la seva capacitat de reindustrialització”, i ha dit que el seu grup no vol “que un model com el del BCN Word sigui el que s’imposi”, ja que tot i admetre que el turisme “és importantíssim”, aquest i “el totxo”, no poden ser els pilars d’un nou model de país.

“Estem en un procés de deslocalització”, ha afirmat Alonso, que ha advertit que actualment “s’està desmantellant el teixit industrial”. El diputat ha definit la Petroquímica de Tarragona com un element “fonamental” pel desenvolupament de la província, però ha criticat que “ara que comença a ser neta”, les empreses comencin a marxar a altres països. “Nosaltres estem avui aquí per lluitar amb els treballadors, i en general amb tota la ciutadania, perquè si perdem la petroquímica, perdem molt”, ha sentenciat.

En la mateixa línia s’ha manifestat Alberto Rodríguez, que ha deixat clar que des de Podemos “tenim clar que cal fer una defensa a ultrança d’una economia diversificada i del sector industrial, que en el cas de Tarragona, és el pol químic”, assegurant que a Canàries coneixen de prop “el drama que suposa que l’economia només se centri en el sector serveis”. “El sector industrial és fonamental”, ha continuat el diputat, que ha volgut explicitar el seu suport als treballadors en lluita “en aquest moment d’atac ferotge i deslocalització”, que segons ells mateixos estan patint.

Sobre els pactes amb el PSOE: “Primer que s’aclareixin ells”

Preguntat pels pactes de govern al govern de l’Estat, Félix Alonso ha revelat que el seu grup encara “no hem rebut cap trucada de Pedro Sánchez”, però ha assegurat que estarien “encantadíssims” de tenir un govern alternatiu “al partit de la corrupció, el PP”, això sí, sempre respectant “les propostes i el programa”. “Nosaltres volem derogar la reforma laboral del PP i també la del PSOE”, ha declarat, assegurant que volen “donar-li la volta a les polítiques socials del país”, sempre en base a “propostes i a programa”, i no pas a paraules.

Per la seva banda, Rodríguez ha afirmat que creu que Podemos ha fet una proposta “viable, honesta i valenta per governar el país, per fer fora el PP de les institucions, i per fer, per fi, polítiques al servei de la gent”, però ha admès que ara mateix és el PSOE qui té “la pilota a la seva teulada”, i ha de decidir “si continuen amb les seves portes giratòries i les seves polítiques al servei de les elits, o es posen al costat de la ciutadania”. A més, s’ha referit a les declaracions de Susana Díaz, titllant-les de “cortina de fum”, per no posar el focus en el fet que “el sector que ella representa no està disposat a governar al costat dels ciutadans, i continuar estant al costat de les elits”.