Jaume Moya s’adhereix al “Pacte per una justícia de tots i totes” que promouen col·lectius i associacions de juristes

El diputat ha assistit avui a Barcelona a la presentació del document i la constitució de l’Observatori per la Reforma Democràtica de la Justícia

El diputat d’En Comú Podem Ponent i vocal de la Comissió de Justícia del Congrés, Jaume Moya, s’ha adherit al “Pacte per una justícia de tots i totes”, un pacte que advoca per un canvi democràtic de tot el sistema judicial. La Plataforma Ciudadana Por una Justicia de Todos y Todas ha anat teixint relacions amb diferents actors del món polític, judicial i social per tal de presentar amb garanties aquest document que vetlla per dur a terme un gran Pacte d’Estat per la Justícia. Entre els punts més destacables, hi ha els canvis que cal abordar en l’organització dels tribunals i la modificació del sistema per a la formació del Consell General del Poder Judicial; tot plegat, segons Jaume Moya “per garantir i enfortir la independència del poder judicial, la igualtat de les persones en l’accés i tutela judicial i la democratització i obertura a les borses de treball per part dels professionals”.

En aquest sentit, Moya ha destacat que “no podem parlar d’un país democràtic i just pels seus ciutadans i ciutadanes si la justícia no és independent dels poders polítics, imparcial, diligent i accessible per a totes i tots”. El diputat ha afegit que “els processos de modernització estructural de la justícia –que contempla el manifest- són inviables si no es compta amb els seus actors socials, que són els qui millor coneixen la realitat”.

El document que present la Plataforma ciutadana advoca també per dur a terme una auditoria per conèixer amb exactitud el nombre de procediments en la justícia, per així traçar una estratègia el més exacta possible per reformar l’organització dels tribunals. Altrament, en l’acte d’avui que s’ha dut a terme a la sala d’actes de CCOO Barcelona, s’ha constituït l’Observatori de Reforma Democràtica de la Justícia que tindrà la missió de promoure en els pròxims quatre anys els punts exposats en el manifest i buscar la participació de tots i totes per garantir la reforma del poder judicial.