Joan Mena: “La LOMCE és un atemptat premeditat contra l’educació pública”

El diputat d’En Comú Podem subratlla la necessitat de derogar aquesta llei i assenyala que el seu grup serà aquesta tarda, a la sessió plenària, “l’altaveu de la comunitat educativa

 

El diputat d’En Comú Podem Joan Mena ha qualificat avui la LOMCE i el 3+2 “d’atemptat premeditat contra l’educació pública”. En declaracions davant del Congrés dels Diputats, el dia en què la Cambra Baixa debatrà una moció del PSOE que insta a paralitzar aquesta llei, Mena ha defensat la necessitat de derogar-la per complet: “El que exigirem aquesta tarda al Congrés, perquè serem l’altaveu de la comunitat educativa, és que no n’hi ha prou amb la paralització de la LOMCE, el que s’està exigint és la seva derogació”.

Per a Mena, que aquest matí s’ha reunit amb representants estudiantils, es tracta d’una llei “que l’únic que ha fet és vulnerar drets, especialment de les classes treballadores, i atemptar contra el sistema educatiu”. Derogar-la, ha sostingut, “és l’única mesura per a poder salvar i blindar el sistema educatiu espanyol”.

El portaveu adjunt del grup de Podemos – En Comú Podem – En Marea a la Comissió d’Educació i Esport ha lamentat que la LOMCE “pretén clarament un recentralització de l’Estat”. En aquest sentit, ha destacat que “en un moment en què les sensibilitats d’un país plurinacional com és Espanya s’estan marcant en tot el seu conjunt”, la “realitat plurinacional, pluricultural i plurilingüística de l’Estat espanyol només es pot blindar i garantir als través d’una llei que no estigui dissenyada per un Partit Popular retrògrad, sinó pel conjunt de la comunitat educativa “. “És el que tractarem d’impulsar des d’En Comú Podem”, ha conclòs.