Joan Mena: “L’ocupació per part de la PAHC va ser pacífica en tot moment”

El diputat d’En Comú Podem declara com a testimoni al judici a 13 activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell per l’ocupació d’una oficina del BBVA

El diputat al Congrés d’En Comú Podem Joan Mena ha declarat avui com a testimoni en el judici a 13 activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de Sabadell per l’ocupació d’una oficina del BBVA a la localitat el març del 2014. Els activistes, que reclamaven la retirada dels avals a fills o germans d’una desena de famílies per tal que no perdessin els seus habitatges, van mantenir en tot moment una actitud pacífica, ha confirmat Mena a la vista. “L’ocupació va ser pacífica en tot moment, com totes les de la PAH, i no es va obligar ningú a restar dins oficina contra la seva voluntat, ni es va impedir entrar a ningú”, ha confirmat el diputat.

“Jo mateix vaig accedir-hi dos cops: el segon dia de l’ocupació, i més endavant per traslladar-los que la voluntat d’EUiA a l’Ajuntament de Sabadell i d’ICV-EUiA al Parlament era posar-se al servei de les necessitats de les persones que estaven ocupant l’oficina”, ha explicat Mena, que en el moment dels fets exercia el càrrec de diputat d’ICV-EUiA a la cambra catalana.

El diputat d’En Comú Podem ha participat també a la concentració de suport als encausats prèvia al judici. “Els bancs encara no han entès que no es pot fer negoci amb dret bàsic com és l’habitatge, i menys que el dret a l’habitatge d’una persona s’endugui per endavant a pares, germans, familiars que han avalat a la persona que ha comprat un habitatge”, ha denunciat.
Mena també ha volgut expressar el seu suport a la Plataforma, “una entitat que està demostrant que des de la lluita al carrer i la mobilització es pot modificar les lleis per millorar les condicions de vida de la gent”, ha assenyalat.

L’ocupació d’aquesta oficina a Sabadell va ser la més llarga registrada a la ciutat, d’un total de 17 dies, i va rebre el suport d’entitats veïnals i sindicals, d’altres plataformes i de càrrecs electes, com el mateix Mena. La PAHC va demanar diverses vegades la retirada de les denúncies als activistes, fet al qual es va negar l’entitat financera.