Josep Vendrell: “En Comú Podem és el vot útil per la defensa dels animals”

El candidat número 3 per Barcelona de la candidatura d’En Comú Podem assisteix a la concentració convocada per activistes animalistes davant  de la Monumental de Barcelona que demana l’abolició de la tauromàquia a l’Estat espanyol

 

El candidat número 3 per Barcelona de la candidatura d’En Comú Podem, Josep Vendrell, ha assistit aquest matí a la concentració convocada per activistes animalistes que donen suport a la candidatura encapçalada per Xavier Domènech. “Una societat tolerant és una societat que té cura de tots els essers vius, humans i no humans. Iniciatives sorgides del moviment en defensa dels animals, com l’abolició de la tauromàquia o la demanda de circs sense animals estan cada cop més acceptades”, ha dit Vendrell en el marc de la concentració al mateix temps que ha assegurat que votar En Comú Podem és “fer un vot útil per la defensa dels animals” perquè aquesta candidatura porta l’abolició de les curses de braus com un dels punts en el seu programa electoral.

De la mateixa manera, Vendrell ha explicat que la candidatura de la qual forma part també “suprimirà el premi nacional de tauromàquia i derogarà la declaració de festes d’interès turístic nacional i internacional”. “La tauromàquia no es pot considerar un patrimoni cultural”, ha reblat Vendrell.

Vendrell també ha posat de relleu altres mesures que vol impulsar En Comú Podem com és el cas de la modificació del codi civil espanyol a fi de reconèixer els animals com a éssers sensibles o elaborar una llei que s’inspiri en la relació ètica, la ciència i el respecte al medi ambient i a una justícia també per als animals.

Finalment, el candidat d’En Comú Podem també ha explicat que el seu grup al Congrés dels Diputats impulsarà la creació d’un comissió de treball per canviar el model dels parcs zoològics a partir de criteris científics i pedagògics.

En aquest sentit, Vendrell ha dit que els diputats i diputades d’En Comú Podem treballaran amb l’Associació de Parlamentaris en la Defensa dels Drets dels Animals (APDDA) que és l’espai de treball amb les ONG’s, entitats i la comunitat científica que mes progressos ha obtingut en matèria de legislació pel benestar dels animal