La Ministra de Foment planta als diputats i no compareix al Congrés per aclarir el cost de les obres de l’AVE a Barcelona

El diputat Fèlix Alonso ha assegurat que “resulta incomprensible” que la ministra hagi plantat a la Comissió

El diputat d’En Comú Podem, Fèlix Alonso, havia demanat la compareixença de la Ministra de Foment, Ana Pastor, i el President d’ADIF, Gonzalo Ferre,  a la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats per a que donessin compte de temes tan importants com el cost de l’AVE a Barcelona, concretament, a l’estació de La Sagrera.

La comissió començava a les 10 del matí i les diputades i diputats esperaven que els alts càrrecs de Foment i la pròpia ministra Pastor donessin compte de la seva funció al capdavant del ministeri. Cap càrrec ha assistit, un fet que pel diputat Alonso “resulta incomprensible” i costa de creure, ja que segons ha expressat durant la comissió “pensava que la Ministra de Foment només arribava tard, com tots els trens de mitjana distància a Espanya”.

El diputat d’En Comú Podem, Fèlix Alonso, ha llegit les preguntes que havia preparat per la Ministra de Foment i el president d’ADIF “per a que quedi constància en acta”. Així, Alonso ha demanat que els retards diaris de les Rodalies a Catalunya, de les converses gravades d’alts directius de ADIF en les que asseguren que “no han posat pivots a un tram urbà” i que si es decidia construir un edifici damunt, “no sabrien què podria passar”.”Són conscients de que amb la seva negligència estan posant en joc la seguretat de les persones?”, ha preguntat Alonso.