Lucía Martín: “El nou Govern apunta gestos, treballarem per a transformar-los en polítiques que canviïn la vida de la gent”

En Comú Podem celebra que el nou Executiu tingui més dones que homes però insisteix a feminitzar també la manera de fer política

En Comú Podem s’encomana la tasca de traduir en polítiques socials i econòmiques que millorin la vida de la gent els gestos que apunta el nou Gabinet de Ministres. La portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Lucía Martín, considera que el nou Executiu ve a trencar amb moltes de les inèrcies del Govern anterior i valora positivament que s’hagin buscat perfils especialitzats, però remarca que “les paraules s’han de convertir en fets que suposin un canvi real”.

Per exemple, considera que el fet que s’hagi elaborat un Gabinet amb més dones que homes “és una victòria del moviment feminista, que està cridat a liderar la revolució democràtica”. Però insisteix en que cal anar més enllà: “La feminització de la política que d’impregnar tot el Govern i atendre les demandes del 8-M. Feminitzar la política és fer polítiques feministes i també treballar d’una manera diferent, des del diàleg, l’acord i la col·laboració”.

En Comú Podem creu que els projectes dels nous ministres seran difícils de dur a terme, d’entrada, amb un Govern feble que compta només amb 84 diputats, i recorda al PSOE que pot triar entre gestionar l’herència de Rajoy o governar amb el seu suport una agenda de canvi. “Per emprendre aquesta segona opció, té la nostra mà estesa”, ha afirmat Martín, que espera que Pedro Sánchez, liderant un Govern clarament inspirat en l’etapa de l’anterior Executiu socialista, “sigui conscient dels reptes que té el país i que les demandes de la ciutadania han canviat radicalment des de 2004”.