Lucia Martín, número dos d’En Comú Podem per les eleccions del 26-J

Ada Colau tancarà la llista de la candidatura per Barcelona

En Comú Podem ha registrat avui les llistes per les eleccions del 26 de juny (26-J), en les que a diferència del passat 20-D, Lucia Martín serà la número dos per Barcelona. Sònia Farré, candidata independent, ocuparà el quart lloc i Agnès Petit, vinculada a Terrassa En Comú, serà la número onze.  Ada Colau tancarà la llista de la candidatura per Barcelona, ja que és el millor reflex que hi ha una altra forma de governar al servei de la gent i que s’han d’aprofitar les oportunitats de fer realitat un Govern del Canvi que garanteixi els drets i necessitats de les ciutadania. També simbòlicament, Ernest Urtasun, diputat al Parlament Europeu per ICV-EUiA, ocuparà el número 27 de la llista per Barcelona.

En el cas de Lucia Martín, el moviment pel dret a l’habitatge ha estat la seva escola, allà ha estat on ha après que quan la gent es troba i s’uneix és possible transformar la resignació i la por en victòries. És enginyera química i té estudis de doctorat en Ciències Ambientals i des del 2009 ha format parc del grup impulsor de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a Barcelona.  Sònia Farré, número quatre per Barcelona, és professora de català a secundària i ha format part de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute per combatre el discurs de les retallades i treballar per la transparència. També és membre del Procés Constituent perquè considera que drets socials i drets nacionals han d’anar de la mà.

D’altra banda, el passat 21 de maig, En Comú Podem va presentar els caps de llista al municipi més petit de Catalunya, Sant Jaume de Frontanyà, on es va anunciar que Marta Sibina, candidata independent, encapçalarà la llista per Girona, demarcació on va néixer i viu. Dolors Terradas, que va ser diputada d’En Comú Podem per Girona en la passada legislatura, ha decidit no tornar a presentar-se per motius estrictament personals.

Sibina és fundadora de la revista Cafèambllet, una publicació local que va destapar diversos casos de corrupció a la sanitat catalana i que va acabar sent una revista gratuïta distribuïda per tot Catalunya. Fins al 20-D, s’havia mantingut al marge de formar part de cap projecte polític però, el moment actual, la indignació i les retallades dels drets de la societat l’han fet embarcar-se en aquest projecte col·lectiu en el qual ja ha treballat en aquesta passada legislatura defensat la Sanitat Pública i Universal.  A Sant Jaume de Frontanyà, també es va donar a conèixer que en Jaume Moya i en Fèlix Alonso repetiran com a caps de llista per Lleida i Tarragona, respectivament, després de defensar amb molta força al Congrés les demandes del seu territori.

Xavier Domènech torna a repetir com a cap de llista i a liderar la candidatura per de nou ‘Guanyar el Canvi’, lema de la campanya electoral. Després de quatre mesos intensos al Congrés dels Diputats,  el cap de llista d’En Comú Podem ha deixat clar el seu compromís per aconseguir un Govern del Canvi que doni resposta a les demandes de la ciutadania, sempre amb la transparència i proximitat que caracteritza a Xavier Domènech.